Hur snabbtänkt är du? Hitta den udda tomten – du har 20 sekunder på dig

Så här i december har man skallen full av allt som måste förberedas och lagas inför julen. Det ska handlas, pyntas, kläs gran, slås in klappar och allt däremellan.

Hjärnan kan lätt kännas lite överfylld och man får svårt att hålla reda på allt. Därför kan det vara bra att ta en liten paus från alla vardagsbestyr och låta hjärnan fokusera på annat en stund, som att lösa kluringar till exempel.

Genom att lösa kluringar så motionerar man hjärnan litegrann, vilket gör att man oftast känner sig lite klarare i tanken och mer redo att ta sig alla julbestyr.

Jag är väldigt svag för korsord i vanliga fall men på sistone har jag fastnat för en annan typ av ”kluringar”, nämligen sådana där själva utmaningen går ut på att hitta en detalj i en bild som sticker ut från de andra.

Enligt sajten Mind Checker, som gjort just dessa kluringar, är det bara ett geni som klarar de här utmaningarna inom 15 sekunder. Det är kanske något överdrivet, men det är helt klart svårt att klara det!

Som jag nämnde ovan gäller det alltså att hitta den symbol som sticker ut från de övriga. Det gäller alltså att skärpa blicken och verkligen fokusera.

Ser du den udda tomten?

Du får bara titta på bilden i 20 sekunder för att klara ”genigränsen”.

Ser du vilken tomte i bilden här nedanför som sticker ut?

Lyckas du hitta symbolen som sticker ut? Om inte så kommer svaret här nedanför.

Här är den udda tomten

Hittade du inte tomten? Ingen fara, här avslöjar vi var han gömmer sig.

Där finns en tomte utan bjällra! Inte helt lätt att se, men nu när man har honom inringad känns det ju så självklart!

Såg du den? Tryck då på DELA-knappen så utmanar du dina vänner!