I bilden döljer sig 6 stycken djur – hittar du alla på mindre än 60 sekunder?

När det kommer till motion och kost är vi svenskar riktigt duktiga. Vi äter förhållandevis nyttigt och vi cyklar, springer, simmar och åker skidor på alla ledder.

Vad vi däremot är lite sämre på är att motionera hjärnan. Just det, den behöver också regelbunden motion för att man ska hålla sig pigg och fräsch. Därför kan det vara en god idé att ägna några minuter om dagen på att gnugga sina geniknölar.

Exakt hur man gör det är inte särskilt viktigt, huvudsaken är att låta hjärnan ägna sig åt lite problemlösning. Det finns mängder av roliga utmaningar på nätet om man kollar runt lite. En av dem hittar vi här nedanför – klarar du den?

Oavsett om man löser korsord, sudoku, mattetal eller gamla gåtor så får man lite välbehövlig motion däruppe i hjärnkontoret.

Fullt fokus gäller

Efteråt känner man ofta att man tänker lite klarare, man har rensat skallen lite helt enkelt. Kluringen här nedanför har snurrat runt på nätet en hel del, och det är långt ifrån alla som lyckas klara den.

Utmaningen går nämligen på tid, vilket innebär ett litet stressmoment också. Så det gäller att verkligen koncentrera sig och tänka till.

Då har man i alla fall en skaplig chans att klara den här kluringen!

Hitta dolda djuren

Här är då dagens kluring. Nedanför ser vi en bild på en skog med lite berg i bakgrunden.

I bilden döljer sig sex stycken djur. Din uppgift är att hitta alla.

Kom ihåg, du har bara 60 sekunder på dig. Här är bilden.

Hur många djur hittade du på 60 sekunder? Här nedanför kommer svaren på var djuren gömmer sig.

Här gömmer sig djuren

Är du redo för svaren? Här i bilden nedanför avslöjar vi var djuren gömt sig.

Där har vi dem! En alligator i trädet, en fjäril i buskaget, en kamel i berget, en kobra i vassen, en kanon i trädkronan och ett rådjur i det högra trädet.

Hittade du alla? Stort grattis till dig i så fall! Tryck nu på DELA-knappen för att utmana dina vänner!