Illusionen får tusentals att slita sitt hår: Hur många ”reglar” ser du i bilden?

Något som alltid har fascinerat mig är optiska illusioner och synvillor. Ni vet bilder eller videos när ögat får riktigt svårt att uppfatta vad det egentligen är som man ser. Det kan handla om allt från speciella cirklar som ser ut att röra på sig till att reda ut hur många prickar som finns bland massa kvadrater.

Tidigare har vi skrivit om 15 optiska illusioner som garanterat får dig att tappa hakan – och artikeln blev oerhört uppskattad av er läsare.

Även om det kan vara riktigt frustrerande att inte riktigt förstå sig på en bildgåta så är de intressanta att studera och kanske kan man också lära sig något på köpet. Jag tror dessutom att den här typen av annorlunda hjärngympa kan vara bra för oss.

Det var tidigare i dag som jag surfade runt på nätet och hittade en optisk illusion som jag inte hade sett tidigare. Den är riktigt klurig och har på senare tid fått tusentals människor att slita sitt hår.

Den stora frågan är om hur många ”reglar” som du ser i bilden?

Min gissning är att du fick det till 7 eller 8 reglar?

Svårt att se svaret

Räknar man från ena hållet så får man sannolikt 8, men om man i stället börjar från andra hållet så brukar lösningen bli 7.

Enligt illusionens skapare, så är dock båda de svaren fel. De menar i stället att det bara finns 6 stycken fullständiga reglar i bilden.

Svårt att se, eller hur? Men nu när du vet svaret så kanske det underlättar!

Tryck nu gärna på dela-knappen om du till slut fick rätt, eller om du vill skicka en lurig utmaning vidare till dina vänner!