Illusionen som ingen verkar kunna lösa: Är det en dörr eller strand i bilden?

Att ta sig an optiska illusioner är alltid roligt och spännande. Största anledningen till det verkar enligt många vara att det alltid triggar att utmana sig själv. Att testa hjärnan och ens olika sinnen på diverse vis är dessutom bra för geniknölarna.

Sådant där kan man helt enkelt aldrig få för mycket av!

Som liten brukade jag och mina syskon alltid tävla i sådant där. Det kunde handla om allt från hur många bokstäver det gick att hitta i en specifik bild till att man skulle räkna ut en mattekluring.

Min mormor är en mästare på utmaningar, korsord, tester och sådant där. Hon har alltid något nytt för sig och sedan jag lärde henne att använda dator så har det nästan eskalerat. Så fort man kommer hem till henne får man en uppgift att försöka lösa.

Det är dock roligt och vi har nu spenderat många timmar tillsammans med hjärngympa av olika slag. För min del är det nästan lite nostalgiskt – och man känner sig faktiskt lite fräsch i skallen då man suttit med sådant där en liten stund. Det är dessutom rätt trevligt!

Svårt hitta rätt svar

Förra gången jag var hos mormor Eva så gav hon mig den här optiska illusionen (nedan). Jag har sedan dess kollat upp den – och det har visat sig att tusentals människor på nätet nu sliter sitt hår för att försöka lösa den!

Det är faktiskt riktigt lurigt och det ännu knepigare är att det inte verkar finnas något definitivt svar. Jag har letat rätt länge, men det enda som kan konstateras är att det finns två olika läger – de som menar att bilden antingen är av en dörr, eller de som tycker att det mer ser ut som en strand.

Det hela skapar nästan bråk mellan människor. Nu kan jag tycka att man inte ska ta det på riktigt så stort allvar, men det är faktiskt spännande att något så enkelt som en lurig bild kan få oss att eldas igång så på ren tävlingsinstinkt.

Men frågan till dig är nu: Föreställer bilden en dörr eller en strand?

Bilden har fått enorm spridning på sociala medier! En användare skriver bland att att hon suttit i flera minuter, vänt på bilden, kisat och försökt – men hon verkar inte kunna hitta svaret!

Vad tror du – är det en dörr eller strand? Om du tror dig veta svaret, tryck då på dela-knappen för att skicka den här roliga utmaningen vidare till dina vänner!