Ingen i min familj klarade den här – men ser du skillnaden i bilden?

Att lösa kluringar har jag gjort sedan barndomen, jag minns hur jag satt i morfars knä och fick hjälpa honom. Det lärde mig att tänka på lite andra sätt än vad man fick lära sig i skolan.

Kluringar har jag fortsatt med även i vuxen ålder. Jag tycker det är perfekt som tidsfördriv, det är verkligen bra hjärngymnastik samtidigt som känslan när man löser kluringen alltid är lika skön.

Att ständigt utmana sig själv är väldigt underhållande och viktigt för hjärnan. Att få gnugga geniknölarna med jämna mellanrum hjälper en att skärpa både minne och koncentrationsförmåga.

Ingen i min familj klarade den här

Just den här kluringen kom min systerdotter med till mig och ville ha hjälp. Det är en tecknad bild en familj av roliga figurer. Själva kluringen gick ut på att hitta den detalj som skiljer bilderna åt. Bilden ser till en början väldigt barnslig ut och jag tänkte att det skulle bli en enkel match.

Men efter att ha stirrat på bilden en bra stund hade jag fortfarande inte hittat skillnaden. Jag fick till slut erkänna mig slagen och be om ytterligare hjälp av min man, som inte heller lyckades.

Kan du hitta skillnaden i bilden här nedanför?

Som sagt klarade ingen i min familj detta utan vi fick kika på facit innan vi klarade den. Om du inte klarat den så kommer svaret här nedanför.

Där! På den ena ungens fötter är det en annan färg. När man väl ser svaret känns det så himla självklart men innan tyckte jag att det var helt omöjligt.

En till kluring

Nej, vet ni vad! Jag tycker vi kör en till kluring på en gång här nedanför. Det är samma upplägg som senast, vad är det som skiljer sig i bilderna här nedanför?

Återigen är det bara en liten, liten detalj som skiljer bilderna åt. Kan du hitta den detaljen? Om inte så kommer rätt svar här nedanför.

Där har vi det, ja! Det ena morrhåret har blivit avsevärt mycket kortare på den andra bilden. Det är riktigt svårt att upptäcka!

Hade du rätt? Tryck då på dela-knappen, så kan du passa på att utmana dina vänner med den här roliga kluringen!