Ingen i min familj klarade den här synvillan: Kan du hitta potatisen?

Ju äldre jag blir, desto viktigare blir det för mig att hålla mig i form. Regelbundna promenader och bra kost gör att jag känner mig pigg och frisk.

Men det gäller att motionera hjärnan regelbundet också, det hjälper både koncentrationen och minnet. Det kan man göra på flera olika sätt och alla får sin hjärngymnastik på sitt sätt.

Men något som verkligen fungerar bra för mig är så kallade synvillor, exempelvis den här nedanför.

En synvilla går ofta ut på att hitta en liten detalj som avviker i en bild. Det gäller att verkligen koncentrera sig för att hitta detaljen samtidigt som man måste ha en stor portion tålamod.

Personligen tycker jag att synvillor är utmärkt hjärngympa, kanske framför allt för att känslan när man väl lyckas lösa den är så himla skön.

I min familj har det verkligen blivit en grej att utmana varandra med sådana här synvillor, och just den här nedanför var det faktiskt ingen som klarade – vi fick hjälpas åt för att hitta rätt.

I bilden kan vi se en massa tecknade små filurer. Men någonstans i bilden döljer sig också en potatis. Kan du hitta den?

Det är riktigt svårt, alla filurer ser nästan likadana ut och är målade i nästan samma färger. Men det finns en liten detalj som gör skillnad. Om du inte hittar potatisen så kommer svaret här nedanför.

Där är den, precis som alla andra filurer i bilden men utan ögon, näsa och öron. Visst var det klurigt?

Var inte snål nu, tryck på dela-knappen och se hur många av dina vänner som klarar denna!