Inte många svenskar klarar detta: Kan du hitta katten bland alla ugglor?

Kluringar är en av mina absoluta favoriter. Kanske har det med min barndom att göra, jag minns fortfarande hur jag satt i knät på morfar och fick hjälpa honom att lösa gåtor och korsord.

Just därför fastnade jag när jag sprang på den här kluringen på internet häromdagen. Det är en optisk illusion och ger en rejäl hjärngymnastik, vilket jag verkligen älskar!

Sedan skadar det ju inte heller att det är bra för hjärnan med den här typen av kluringar.

Jag och mina vänner utmanar ofta varandra på kluriga gåtor, tester och optiska illusioner. Det är ett roligt sätt att tävla och även om vi nästan börjar bråka ibland så har det stärkt vår vänskap och det är alltid lika härligt.

Speciellt när man kommer på lösningen på kluringen och får briljera med svaret inför sina vänner.

Väldigt få svenskar klarar denna

Kluringen här var verkligen svår och jag satt flera minuter och bara stirrade på skärmen innan jag hittade svaret. Men ju längre man får tänka till – desto roligare är det när man kommer på det.

På bilden här nedan är det en herrans massa ugglor. Men någonstans i bilden gömmer sig också en söt liten katt. Frågan är alltså: kan du hitta katten i bilden?

Om du hittar den – säg inget rakt ut, utan visa den för en kompis och se hur lång tid det tar dem att hitta kissemissen.

Den som skapat den här bilden är verkligen skicklig och det är inte många som lyckas hitta katten i bilden. Ugglorna är väldigt lika varandra och det är nästan så att man blir lite yr av att titta länge på bilden. Lyckas du hitta katten? Om inte så kommer svaret här nedanför. En liten ledtråd kan vara att hålla utkik efter näbbar.

Visst var det svårt? Om du hittade katten så är det bara att gratulera – du har verkligen ett öga för detaljer! Dela den här kluringen med dina vänner så de också får lite hjärngymnastik!