Inte så enkelt som du tror: Hur många ansikten döljer sig i bilden?

När livet är stressigt så kan man behöva sätta sig ner och få en paus. Att ta sig tid till att ta ett avbrott är verkligen viktigt – och själv gör jag helst det där med lite knep och knåp.

Då bjuder man hjärnan på en lite annan form av stimulans än när man exempelvis sitter fast bakom en datorskärm eller framför TV:n. Att gnugga geniknölarna är heller aldrig dumt och jag har svårt att se att man kan få för mycket av det där.

Dessutom så är det ju roligt att utmana sig själv med olika test och utmaningar!

Så fort mina barn och barnbarn kommer förbi för att umgås en stund, så brukar jag koka en stor kanna kaffe och sedan sätter vi oss med någon kluring.

Dels är det roligt och ett bra sätt att umgås på, dels får det en att pigga upp hjärnan!

Shutterstock

När jag sysslar med sådant på egen hand föredrar jag korsord eller sudoku, men ibland stöter man också på lite udda kluringar som får hjärnan att jobba på helvarv.

Hur många ansikten?

Exempel på sådant kan vara optiska illusioner. De kan vara både spännande och förvirrande, men tidigare i veckan så hittade jag en som jag kände var helt klockren. Den är liksom på en lagom nivå. Lätt att ta sig, men desto svårare att lösa.

Det handlar om att lista ut hur många ansikten som döljer sig i en häftig bild.

Vi kör på en gång – hur många ansikten ser du?

Ja, visst var det här lite knepigt?

Den här illusionen har skapat heta diskussioner på nätet och många kommer inte överens om vad som egentligen är svaret.

Själv hittade jag 6 stycken ansikten på första försöket, men det mest förekommande svaret – och vad som enligt flera sidor anses rätt – är 7 ansikten.

Ett av de som många verkar missa är ansiktet som finns i håret ut till höger.

Hittade du fler än 4 ansikten på första försöket? Tryck då på DELA för att skicka vidare den här roliga utmaningen till dina vänner!