Kan du hitta felet i den här bilden? Testa då att utmana dina vänner!

Om det är något som alla människor mår bra av så är det hjärngympa. Sådan kan man tillskansa sig på olika sätt – genom allt från att lösa korsord och sudoku till att spela spel med sina barnbarn.

Själv gillar jag att leta upp olika kluringar på nätet. Då brukar man få till en bra variation. Gåtor, synvillor, minnesutmaningar – ja, bara fantasin sätter gränserna.

Därför tänkte jag bjuda dig på ett kul test i dag!

När mörkret tränger sig på och kylan biter tag om kroppen så är det underbart att gosa in sig i soffan med en kopp kaffe och en mysig filt. Då är det lätt att sätta på TV:n eller dra igång en spännande ljudbok, men det gäller också att hålla hjärnan i trim.

Kan du hitta felet?

Annars är det risk för att ens geniknölar förtvinar och blir gamla alldeles för snabbt.

Tidigare i dag, när jag kikade runt på nätet, så hittade jag en kluring som jag tycker var riktigt skojig. Den får en verkligen att tänka efter – och här gäller det att ha ett öga för detaljer. Jag satt i säkert 2–3 minuter innan jag kom på rätt lösning.

Därför frågade jag dessutom min granne Inger om hon kunde lista ut svaret, men hon lyckades inte alls. Trots ett antal gissningar. Det ska erkännas att det kändes lite skönt för en annan.

Nu ska vi se hur det går för dig!

Lyckas du lösa den här bildgåtan där uppgiften är att hitta ett fel i bilden?

Humorbibeln

Såg du lösningen?

Antingen hittar man den direkt, eller så behöver man sitta i flera minuter. Det är så det verkar vara.

Lättare med en ledtråd?

Om du behöver en ledtråd, så kan jag hinta om att du inte bara ska fokusera på talföljden. Även andra delar i bilden kan vara relevanta.

Blev det lättare nu?

Snart är annars din betänketid över – nedan redovisar vi svaret.

Humorbibeln

Ja, lösningen är att det finns två stycken ”ett” i själva frågan. Talföljden är som den ska – det är inte där som felet ligger. Frågan är dock dumt ställd – det behövs inte direkt ett ”ett” på båda raderna i frågan.

Det är dock ganska svårt att uppfatta felet – håller du med?

Klarade du det? Tryck då på dela-knappen för att bjuda dina vänner på en kul utmaning!