Klarar du av att lösa den här matteuppgiften?

Vi har alla läst matematik i skolan. Somliga var duktigare än andra, men de flesta lyckades ändå ta sig igenom med godkända betyg. En hel del har fortsatt att studera matte på gymnasiet, men betydligt färre har tagit det till universitetsnivå.

Då måste man vara ett riktigt snille!

Jag själv nöjde mig med att läsa matte i grundskolan och på gymnasiet, men då fick man trots allt en väldigt bra grund att stå på. När det kom in massa bokstäver och knepiga formler kände i alla fall jag att det började bli för mycket.

I vanliga livet klarar man ju sig väl om man har koll på de fyra vanligaste räknesätten – addition, subtraktion, multiplikation och division – och kan hantera dem på någorlunda bra sätt.

Givetvis finns alltid de som ska vara värre med omöjliga ekvationer, knepiga regler och sådant där som vi andra dödliga nöjer oss med att ignorera.

De flesta får fel svar

Samtidigt kan en del av den vanliga skolmatten falla bort när man inte underhåller den – och därför tänkte jag vi skulle lösa ett kul och lite annorlunda tal i dag.

Här gäller det att hålla koll på en av de mest förekommande och vanligaste mattereglerna, men det handlar också om att ha ett öga för detaljer. Helt enkelt är det nämligen inte – och enligt flera olika sajter på nätet så får majoriteten fel på första försöket.

Lyckas du lista ut vad svaret är?

Visst får man tänka efter lite?

Ja, det är faktiskt inte helt enkelt, men det är som sagt inte ens hälften som får rätt direkt.

Här kommer svaret

Nedan kommer vi att redovisa svaret.

Se nu till att du har ditt redo!

Svaret är alltså 30.

Det får man fram om man ser att ettorna i slutet av varje rad inte har något tecken mellan sig och nästa etta. Därför ska man räkna dem som 11.

När det sedan står ”1 x 0” på den sista raden så blir det 0. Multiplikation ska ju alltid lösas ut före addition.

Fick du rätt? Tryck då på dela-knappen för att skicka en rolig utmaning vidare till dina vänner!