Kluriga illusionen som INGEN verkar kunna lösa: Hur många ben har elefanten?

Något som trollbundit människan sedan urminnes tider är synvillor och optiska illusioner. Deras förmåga att förbrylla och stöka till det i våra hjärnor är verkligen fascinerande – och jag minns att jag redan i tidiga år tyckte det var intressant att sätta mig med sådant där knep och knåp.

Kluringar kittlar vår inre tävlingsinstinkt och att testa sig själv på olika vis är alltid spännande. Nätet kryllar av diverse utmaningar som tvingar oss att träna det där som finns innanför pannbenet. Sådant kan man nog aldrig få för mycket av!

Tidigare i dag stötte jag på en riktig kluring när jag surfade runt på nätet. Den ska enligt The Sun härstamma från 1980-talet och har sedan dess fått tusentals, kanske miljoner, människor att slita sitt hår.

För ja, den är faktiskt riktigt knepig.

Den är dock ganska simpel i sin utformning. Här handlar det inte om massa snurrande cirklar och annat som kan finnas i lite mer komplexa illusioner, utan det här är en svartvit bild på en elefant. Det gäller dock att använda fantasin en aning, för den stora frågan är hur många ben som djuret har!

Finns 3 vanliga svar

Visst, 4 är det enkla svaret, så många ben har ju de flesta levande elefanter, men vad gäller just den här bilden så är det kanske inte så logiskt?

Kolla själv! Hur många ben ser det ut som att elefanten har?

Det speciella med den här optiska illusionen är att det, vad det verkar, inte finns något direkt svar. Det handlar mycket om hur man själv upplever det – och det kan ju i och för sig vara lite roligt.

Enligt The Sun så är de mest rimliga och vanligast förekommande svaren 1, 4 eller 5 ben. Ja, de som hävdar att elefanten bara har 1 ben hänvisar till att det bakre vänsterbenet är det enda som kan fastställas vara både komplett och helt synligt.

Sedan finns det lite olika tankesätt och teorier kring svaren 4 och 5. Personligen tycker jag nog att det ser ut som 5, men jag kan absolut förstå om man kommer fram till de andra svaren!

Hur många ben tycker du att elefanten verkar ha? Delge gärna ditt svar i kommentarsfältet, eller tryck på dela-knappen för att skicka en rolig utmaning vidare till dina vänner!