Kluring: 1 av fåglarna sticker ut från de andra – kan du se vilken? Liten detalj avslöjar svaret!

Ett av mina starkaste minnen från barndomen är när man fick hem serietidningar. En del av dem kom varje vecka – andra mer sällan. Flera av de jag prenumererade på innehåll massa knep och knåp av olika slag.

Jag minns att det var en rolig och ibland också välbehövlig paus från läsandet av själva serierna. I efterhand jämförde jag, mina syskon och våra vänner sedan resultaten med varandra för att se vem som var klipskast på att lösa gåtor och kluringar.

Jag var väl inte den som oftast vann, men det var ett jätteroligt och lite spännande inslag i vardagen. Redan då hade man en rejäl tävlingsinstinkt.

Jag tycker egentligen att de flesta utmaningarna och testerna är roliga. Många gånger behöver det inte vara speciellt långdraget eller komplicerat – att försöka förstå sig på en gåta eller bild duger gott.

Nu för tiden känns det inte som att man sysslar med sådant här alls lika ofta. Om det beror på att man blivit för gammal för det, eller om de där koncepten dött ut – det vet jag faktiskt inte.

Du har 10 sekunder på dig

Men just därför blir jag alltid lite extra glad när jag hittar en kluring som påminner mig om sådant man försökte lösa i yngre år. Tidigare i dag stötte jag exempelvis på den här bildgåtan (nedan) på nätet – och den var lurigare än jag trodde vid första anblick.

Enligt Youtube-kanalen EG Mines så klarar majoriteten inte av att hitta rätt svar inom 10 sekunder. Det handlar om att lista ut vilken av 3 tecknade fåglar som sticker ut från de två andra.

Klarar du det?

Kom nu ihåg att majoriteten inte klarar detta på 10 sekunder, så misströsta inte om du inte hittade vilken fågel som sticker ut. Det handlar om att fästa ögonen vid en specifik detalj – och först då kan du nog komma fram till det rätta svaret!

Nedan redovisar vi lösningen!

Det är alltså fågel 1 som sticker ut. Varför? Jo, den har fler synliga fjädrar än nummer 2 och 3!

Tryck nu på dela-knappen om du hade rätt, eller om du vill skicka en rolig utmaning vidare till dina vänner!