Kluring: Kan du hitta Mona Lisa i bilden?

Om det är nått som man nog aldrig kan få för mycket av så är det klassisk hjärngympa! Det är precis som när man tränar övriga kroppen – efteråt känner man sig oftast lite fräschare och mer alert och det kan ju även appliceras på när ens geniknölar fått gnuggas en liten stund.

Det kan så klart handla om allt från att sitta med ett en patiens till att lösa sudoku eller att ta sig an en knepig synvilla.

Jag har alltid fascinerats av utmaningar som kräver att ögonen och hjärnan måste samarbeta på bästa sätt – och därför tänkte jag bjuda er på 2 sådana här test!

Enligt EG Mines och Mind Checker så är det bara 1 av 5 som klarar de här uppgifterna.

Det där ska man eventuellt ta med en nypa salt, alla är ju olika – men det vi kan slå fast är att det här inte är helt enkelt. Kopplar du dock på hjärnan och fokuserar, så tror jag dock att du ska klara det här!

Testen går ut på att hitta en symbol som ”sticker ut” bland massa andra som ser likadana ut. Du har bara 10 sekunder på dig på de här utmaningarna, så det gäller att ha fullt fokus och att inte slarva.

Hitta Mona Lisa

I den första kluringen ska du försöka hitta det välkända konstverket Mona Lisa. Jag tror faktiskt att alla känner igen hur den berömda tavlan ser ut, men nu gäller det att hitta den bland massa andra målningar!

Hittar du Mona Lisa på 10 sekunder?

Lyckades du hitta Mona Lisa, tro?

Kom ihåg att detta inte är helt enkelt, så om du lyckades ska du så klart vara nöjd!

Nedan redovisar vi var Mona Lisa befinner sig!

Ja, där var hon!

Wikimedia Commons

Okej, då tar vi oss an nästa kluring!

Försök hitta spöket

Den här gången är det en tecknad sådan – och nu ska du leta upp ett spöke som befinner sig någonstans i bilden.

Kan du hitta spöket på 10 sekunder?

Det här är inte helt enkelt – det gäller att ha ett öga för detaljer!

Jag klarade inte den här kluringen, men nu ska vi se hur det gick för dig!

Nedan kommer svaret!

Där nere befann det sig! Väl dolt, var spöket – snyggt om du hittade det!

Klarade du någon av de här utmaningarna? Tryck då på dela-knappen, så kan du bjuda dina vänner på ett roligt test i dag!