Kluring: Räkna ut hur många ägg som finns kvar – utan att be om hjälp

Våra hjärnor fylls ständigt med vardagsbestyr. Det ska hämtas barn, handlas mat, städas, umgås med vänner och allt däremellan – livet helt enkelt.

Därför det en bra idé att att med jämna mellanrum låta det gamla hjärnkontoret jobba på lite andra vis. Hur trött man än känner sig så känns det ändå alltid som att man tänker lite klarare efteråt.

Dessutom är det väldigt bra för hjärnan att motioneras lite med jämna mellanrum, precis som att man bör ta sig en promenad då och då för att känna sig pigg och fräsch.

Hjärngympa behöver inte alltid innebära långa och sega korsord.

Fullt fokus

Tack vare internet finns det idag en mängd olika kluringar att välja och vraka bland. En kluring som snurrat på nätet mycket på sistone är den här nedanför.

Kluringen här nedanför har fått tusentals människor att slita sitt hår för att de inte lyckas lösa uppgiften. Den är allt annat än lätt, men om man verkligen koncentrerar sig och tänker till så bör man kunna klara den.

Hur många ägg?

Här kommer då dagens kluring, i bilden nedanför.

Bild: Newsner

Kluringen är alltså följande:
Jag har 6 ägg.
Jag krossade 2
Jag stekte 2.
Jag åt upp 2.
Hur många ägg har jag kvar?

Kommer du på svaret? Tänk efter riktigt noggrant, läs uppgiften ordentligt några gånger. Vi presenterar rätt svar här nedanför.

Här är rätta svaret

Rätt svar kommer under den här bilden.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Det rätta svaret är: 4.

Hur kommer vi då fram till det?

Jo, om vi börjar med sex ägg. Sedan krossar jag två, som jag sedan steker och äter. Då har jag ju fyra kvar. Men frågan är lurigt skriven, så att man ska luras att tro att alla sex ägg går åt. Klurigt, eller hur?

Tryck nu på DELA-knappen och se om dina vänner klarar denna utmaning!