Den här kluringen får tusentals att slita sitt hår, kan du lista ut det korrekta svaret?

Den här kluringen får tusentals att slita sitt hår, kan du lista ut det korrekta svaret?

Det är alltid kul och spännande att testa sig själv med olika kluringar och små utmaningar. Jag tror att det är människans inneboende tävlingsinstinkt som får oss att lätt finna en fascination för den typen av övningar.

Den här (nedan) har fått tusentals på nätet att slita sitt hår!

Ända sedan jag var väldigt ung så har jag tyckt ut om att sätta mig ner med matteuppgifter, gåtor eller andra typer av problem. Att klura, knåpa och söka den där eftertraktade lösningen har alltid lockat mig.

Jag minns att en del lektioner med en viss lärare i skolan brukade avslutas med att vi fick sätta oss med olika ordpussel som skulle lösas – och det blev alltid lite tävling inom klassen.

På samma sätt är ju både korsord och sudoku oerhört populärt. Dels är det roligt med sådant här, dels är det bra att hålla igång hjärnan i en värld som annars mest styrs av datorer.

Snart behöver väl människan knappt tänka själv och då tror jag att hjärngympa är ett bra sätt för att hålla igång cellerna innanför skallen.

20 sekunder på dig

Den här gåtan (nedan) har fått tusentals människor på nätet att slita sitt hår. Det började med att den kom på engelska, men som tur väl är finns det även en svensk ”översättning”.

Nåväl, de flesta lyckas faktiskt inte komma på lösningen inom 20 sekunder. Klarar du det ska du alltså vara stolt!

”Vad har 3 bokstäver, emellanåt 9 bokstäver, men aldrig 6 bokstäver…”

Ta sig nu en kort stund och fundera på det här!

Ett litet tips är att dela upp de tre olika satserna för sig och inte se det hela som en hel mening.

Hjälpte det, tro?

Ytterligare ett tips kan vara att det här faktiskt inte är en fråga. Du ser ju inget frågetecken. Det är snarare ett konstaterande.

Nu kommer svaret

Kommit på det än? Annars kommer förklaringen här!

Ordet ”vad” har 3 bokstäver. Ordet ”emellanåt” har 9 bokstäver. Ordet ”aldrig” har 6 bokstäver.

Det är alltså inte en gåta egentligen, inte heller en fråga – utan ett konstaterande kring att orden ”vad”, ”emellanåt” och ”aldrig” är tre olika ord med olika antal bokstäver.

Nästan alla tror att det är en fråga som handlar om att man ska få fram ett specifikt ord som vanligtvis har 3 bokstäver, ibland 9 bokstäver, men aldrig någonsin 6 bokstäver. Så är det alltså inte!

Nu tror jag att du hajar!

Se nu till att utmana dina vänner genom att trycka på dela-knappen!