Kluringen förbryllar många – men kan du lista ut svaret?

Ett av mina starkaste minnen från barndomen är när man fick hem serietidningar. En del av dem kom varje vecka – andra mer sällan. Flera av de jag prenumererade på innehåll massa knep och knåp av olika slag.

Jag minns att det var en rolig och ibland också välbehövlig paus från läsandet av själva serierna. I efterhand jämförde jag, mina syskon och våra vänner sedan resultaten med varandra för att se vem som var klipskast på att lösa gåtor och kluringar.

Jag var väl inte den som oftast vann, men det var ett jätteroligt och lite spännande inslag i vardagen. Redan då hade man en rejäl tävlingsinstinkt.

Jag tycker egentligen att de flesta utmaningarna och testerna är roliga. Många gånger behöver det inte vara speciellt långdraget eller komplicerat – att försöka förstå sig på en gåta eller bild duger gott.

Gäller att verkligen fokusera

Nu för tiden känns det inte som att man sysslar med sådant här alls lika ofta. Om det beror på att man blivit för gammal för det, eller om de där koncepten dött ut – det vet jag faktiskt inte.

Men just därför blir jag alltid lite extra glad när jag hittar en kluring som påminner mig om sådant man försökte lösa i yngre år.

Tidigare i dag stötte jag exempelvis på den här bildgåtan (nedan) på nätet – och den var lurigare än jag trodde vid första anblick.

Hitta svaret på 30 sekunder

Enligt Youtube-kanalen EG Mines så klarar majoriteten inte av att hitta rätt svar inom 30 sekunder.

Kluringen handlar om att lista ut vilken av dessa tre tecknade fåglar som sticker ut från de två andra.

Här kommer bilden – är du beredd?

Kom nu ihåg att majoriteten inte klarar detta på 30 sekunder, så misströsta inte om du inte hittade vilken fågel som sticker ut.

Det handlar om att fästa ögonen vid en specifik detalj – och först då kan du nog komma fram till det rätta svaret!

Här nedanför redovisar vi svaret.

Här är fågeln som sticker ut

Har du tänkt ut ett svar? Under den här bilden kommer svaret.

Bildkälla: Pixabay

Här är svaret.

Det är alltså fågel ett som sticker ut.

Varför? Jo, den har fler synliga fjädrar än nummer två och tre!

Tryck nu på dela-knappen om du hade rätt, eller om du vill skicka en rolig utmaning vidare till dina vänner!