Kluringen ger många svenskar ont i ögonen – men hittar du alla dolda 5:or i bilden?

Kluringen ger många svenskar ont i ögonen – men hittar du alla dolda 5:or i bilden?

Kluringar av olika slag är roliga och utmanande, men samtidigt också väldigt bra för hjärnan. Det är som motion för det gamla hjärnkontoret, att jämföra med en joggingtur för övriga kroppen.

Dessutom känner många att de ofta tänker lite klarare och får lättare att koncentrera sig om de kör lite hjärngympa då och då.

Något som visat sig vara väldigt populärt här på Humorbibeln är synvillor, eller optiska illusioner som de kanske heter om man är lite mer korrekt. Här nedanför hittar vi en liten synvilla som verkligen kan ställa till det för ens stackars ögon – lycka till!

Genom åren har vi skrivit om mängder av fascinerande synvillor och optiska illusioner. De kan givetvis ta sig i olika former och uttryck, men gemensamt för nästan samtliga är att de brukar gå att lösa först efter ihärdiga försök.

Mängder av S

I bilden här nedanför ser det, för de allra flesta, ut att vara en himla massa S i bilden. Hela 114 stycken för att vara precis. Det är dock inte riktigt hela sanningen.

Ett visst antal av symbolerna är nämligen 5:or. Man kan tycka att det ska vara enkelt att urskilja siffror från bokstäver – men det här är betydligt svårare än jag trodde.

Frågan är om du klarar det? Hur många 5:or hittar du i bilden nedan?!

Se nu till att du letat ordentligt, för nedan redovisar vi svaret!

Här är rätta svaren

Har du ett svar redo? I den här bilden avslöjar vi rätt antal 5:or.

Rätt svar är alltså sex stycken 5:or. Hur många såg du?

Tryck nu på DELA-knappen för att utmana alla dina vänner idag!