Logiskt test: Kan du se vem av männen som är vänsterhänt?

Förmågan att tänka logiskt kan ibland kännas medfödd. Vissa har det liksom i sig att tänka logiskt. Sådana personer är ofta bra på matematik i skolan.

Medan vissa andra har riktigt svårt för det här med logiskt tänkande. Sådana personer har oftare enklare för kreativa ämnen, som språk, bild eller musik.

Oavsett om man har lätt eller svårt för logik så kan det vara lite kul att testa sig själv med jämna mellanrum, om inte annat för att ge sig själv lite välbehövlig hjärngympa.

Här nedanför finns en utmaning som testar ens logiska förmåga – klarar du av den?

På nätet finns det idag mängder av olika tester man kan göra som ska säga si eller så om ens förmåga att kunna det ena eller det andra.

Tester av den typen ska man alltid ta med en stor nypa salt, men trots det kan de vara väldigt roliga att göra. Vem gillar inte en utmaning, liksom?

Vem av männen är vänsterhänt?

Här kommer dagens utmaning. Här nedanför hittar vi en bild på fem män som alla utför olika uppgifter.

En av männen är vänsterhänt. Kan du lista ut vem av dem det är?

Här kommer bilden.

Ser du det? Det gäller att tänka efter ordentligt, för det är inte lätt att se på direkten.

Ta din tid och fundera. När du är klar så redovisas svaret här nedanför.

Här är rätt man

Har du ett svar redo? Under den är bilden så kommer rätt svar.

Bildkälla: Pexels

Rätt svar är: Servitören.

Hur kommer då det sig?

Jo, för att en servitör behöver ha sin starkaste hand för att hälla upp dryck och ställa ned tallrikar. Därför bär man brickan på sin svagare hand, och därför är servitören vänsterhänt.

Hade du rätt? Stort grattis till dig i så fall! Tryck då även på DELA-knappen för att se om dina vänner lyckas lika bra!