De flesta svenskarna svarar fel på första försöket: Hur många B döljer sig i luriga bilden?

Många av oss svenskar har rätt stillasittande arbeten då man från morgon till kväll antingen hänger i mötesrum eller är stationerad bakom ett skrivbord. När man sedan väl har ledigt är det lätt att fastna i solstolen eller på soffan.

Vi rör oss nog för lite, helt enkelt – men ett problem som säkerligen är minst lika stort är att vi numera, i väldigt många fall, låtit tekniken mer eller mindre ta över vår vardag. Snart behöver vi ju knappt tänka själva, utan datorer och mobiler gör det mesta för oss.

Därför kan det vara nyttigt att ta en paus från TV-tittandet eller arbetet en kort stund, försöka nollställa hjärnan och få en lite annorlunda stimulans.

 

Det här lite skojiga testet (nedan) är precis ett sådant. Det går fort att göra, är väldigt simpelt i sin utformning – men det får en allt att haja till och verkligen fokusera för en liten stund.

På senare tid har faktiskt den här typen av rätt enkla utmaningar blivit allt vanligare och jag tror helt klart att det är en bra trend som vi ska försöka värna om. Den för, tycker i alla fall jag, inget ont med sig. Snarare enbart positiva bitar!

Att få gnugga geniknölarna en stund behöver ju vi alla.

Själva testet går ut på att du ska få titta på en bild med en himla massa 8:or (siffran). Det är dock så att det mitt i nummerhavet döljer sig ett antal B (bokstaven). Frågan är hur många!

De flesta misslyckas

Det tror jag att du tids nog kan lista ut, men det är allt en liten utmaning för ögonen. Kruxet, som gör det hela svårare, är att du bara har 10 sekunder på dig. Det tillägget gör tydligen att majoriteten misslyckas med det här testet på sitt första försök.

Men vi önskar dig lycka till! Hur många B hittar du i luriga bilden?!

Nu ska det bli spännande att se om du fick rätt! Det är som sagt så att de flesta misslyckas på första försöket om man håller sig till max 10 sekunder – och det är själva tanken.

En stor del av utmaningen är att kunna täcka av en för ögonen rätt stor och detaljrik yta på kort tid – och det är det inte alla som klarar av. Jag gjorde det exempelvis inte bra nog för att få helt rätt på den här utmaningen!

Men nu är det dags att redovisa svaret! Alla B är markerade i rött här nedan!

Rätt svar är alltså att det finns hela 9 stycken B i bilden!

Tryck nu på dela-knappen om du hittade minst 5 stycken B! Då har du gjort ett bra jobb! Eller dela vidare för att bjuda dina vänner på en lite rolig utmaning i dag!