Många svenskar svarar faktiskt fel: Vet du svaret på kluriga gåtan?

Jag har alltid gillat gåtor. Mitt allra första minne från det här är när man fick hem klassiska serietidningar som Kalle Anka. De innehöll alltid några kluringar som man fick tänka efter rejält för att kunna klara av.

Även nu när jag blivit till åldern så tycker jag att sånt här är kul emellanåt. För att liva upp lite så brukar jag alltid inleda städdagarna i vårt område med att dela ut en kluring som grannarna får fundera på.

Annars tycker jag lätt att det blir så himla grått och tråkigt!

Varje gång mina barn och barnbarn kommer hit på besök så försöker jag också att pilla in någon form av utmaning. De brukar tycka om sådant där – och på senare tid har jag faktiskt köpt flera böcker med problemlösning för att alltid hålla mig uppdaterad!

Tidigare i dag fick jag höra en riktigt bra gåta från en nära vän till mig. Det fick mig att bli riktigt peppad på sådant här, så jag letade upp två till – och drog sedan alla dessa för mina grannar. Det var förvånansvärt få som satte alla, måste jag säga. Jag tror att det var en av sex eller något sånt.

Bra hjärngympa

Hur som helst så tycker jag att det är ganska lagom nivå på dem. Någon är riktigt enkel, en annan lite svårare – men att sätta svaret på alla tre kan vara knepigt. Frågan är om du lyckas?

Den här typen av kluringar och utmaningar tror jag verkligen är bra hjärngympa – och det är ju faktiskt dessutom ganska roligt!

Nåväl – nu ska vi se hur många gåtor du klarar av att sätta svaret på!

Gör det nu inte för enkelt för dig. Om du inte redan vet svaret – tänk då efter någon sekund till. Sedan redovisar vi lösningen under bilden här nedanför!

Det tredje barnet heter så klart Anna. Om du inte förstår varför – läs då gåtans inledning igen! ”Annas mamma har 3 barn”. Givetvis är Anna då ett av dem!

Gåta 2

Tänk nu efter. Gör det inte för enkelt för dig. Om du inte redan vet svaret – fundera då någon sekund till. Sedan redovisar vi lösningen under bilden här nedanför!

Världens högsta berg innan Mount Everest upptäcktes – det var så klart Mount Everest. Berget hade ju samma höjd innan någon noterade och mätte det.

Gåta 3

Gör det nu inte enkelt för dig. Om du inte redan vet svaret – tänk då efter någon sekund extra. Sedan redovisar vi lösningen under bilden här nedanför!

Givetvis kom ägget först! Dinosaurier lade ju ägg långt före hönan kom till världen!

Klarade du någon av gåtorna? Tryck då på dela-knappen, så kan du passa på att skicka en rolig utmaning vidare till dina vänner!