Många svenskar svarar fel på första försöket: Hur många ”V” döljer sig i bilden?

Det har på senare tid blivit en stor trend på internet med synvillor och illusioner av olika dess slag. Vi människor tycker uppenbarligen om att testa våra förmågor, sinnen och begränsningar.

Det är dessutom alltid roligt och spännande att jämföra sig med andra på flera sätt!

Genom åren har vi därför fått se massvis av fascinerande synvillor och illusioner. De kan ta sig i olika former och uttryck, men gemensamt för nästan samtliga utmaningar är att de brukar gå att lösa först efter ihärdiga och ambitiösa försök.

Nyligen publicerade vi en populär artikel där man skulle hitta bokstaven Q bland massa O – och här (nedan) kommer en liknande variant.

Utmaningen är därmed väldigt simpel i sitt utförande, men tydligen är det så att majoriteten svarar fel på första försöket. Det handlar alltså i korthet om att på kort tid urskilja bokstäver som är ganska lika varandra.

Jag ska erkänna att jag inte var tillräckligt noggrann och därför kom med fel lösning, men är man helt påslagen och fokuserad så tror jag nog att du kan lösa den här relativt snabbt.

Kruxet är dock att du bara har 10 sekunder på dig att komma med ett svar!

Leta upp bokstaven V

Nedan kommer du se en bild med massvis av ”W”. I bilden döljer sig dock ett antal ”V”. Den stora frågan är hur många av bokstaven ”V” som finns i bilden? Du har 10 sekunder på dig!

Bokstaven V

Har du bestämt dig för ett svar? Bra – då ska vi se om du fått rätt. Kom ihåg att de flesta alltså har fel på första försöket, så det här kanske är svårare än man tror.

Nedan har du den korrekta lösningen. Alla ”V” är nu markerade vita.

Rätt svar är alltså att det finns 7 stycken V som döljer sig i bilden!

Tryck nu på dela-knappen om du svarade rätt, eller om du bara vill utmana dina vänner!