MATTEGÅTA: Bara ett geni kan hitta alla 3 svaren

MATTEGÅTA: Bara ett geni kan hitta alla 3 svaren

Det skadar aldrig med lite hjärngympa – och det är dessutom roligt att utmana sig själv med olika test.

När man sedan jämför sina lösningar med andra kan man ju då få en bild av hur smart man egentligen är.

Mattegåtan här nedan har nu fått tusentals på nätet att slita sitt hår!

Många kan komma på en eller till och med två lösningar, men få klarar av att fixa alla tre!

 

Den här gåtan har cirkulerat på nätet i säkert ett par år. Men oftast avslöjas bara en eller två lösningar. Den riktiga utmaningen är egentligen att komma på alla tre!

Utmaningen är enkel. Det är ju uppenbart att talet här under inte stämmer, 6+4 är inte 4. Det du ska göra är att lösa ekvationen här under så att den stämmer endast genom att flytta en tändsticka.

Ta en funderar på talet och se om du kan hitta alla 3 lösningarna. Annars är det bara att scrolla ner så ska jag presentera dem för dig!

Fixa talet genom att flytta en tändsticka

 

Okej har du gjort ett försök? Du kanske till och med klarade av det? Låt oss gå igenom svaren tillsammans så får vi se!

 

Lösning nummer 1: Gör om talet till 0+4=4

Lösning 1: Flytta mittentändstickan i första sexan så den blir en nolla istället för en sexa. Resultatet blir då 0+4 = 4 vilket stämmer. Se bilden nedan.

Lösning 2: Gör om talet till 8-4=4

Lösning 2: Den andra lösningen är faktiskt den enda som jag kom på utan att titta på facit. Den går ut på att du tar det vertikala sträcket från plustecknet och flyttar det till sexan så den bildar en åtta. Se bilden nedan.

Lösning 3: Gör om talet till 5+4=9

Lösning 3: Den här lösningen tycker vissa är kontroversiell man jag tycker att den håller. Du tar pinnen längst ned till vänster på sexan och flyttar den till fyran i svaret så den blir en nia. Då blir talet 5+4=9 vilket stämmer… Men anledningen att det är lite kontroversiellt är att många tycker att nian också borde ha en pinne i botten som pekar åt vänster i bilden. Det beror lite på hur man tänker och hur hår man är på reglerna. Vad tycker du?

Hur gick det? Klarade du alla tre?

DELA gärna till dina kompisar och utmana deras intelligens!