Mystiska illusionen får tusentals att slita sitt hår: Hur många svarta prickar ser du i bilden?

Det svårbegripliga och lite mystiska har fascinerat människan under flera sekel. Att brinna för att lösa problem och att med entusiasm ta sig an kluringar känns onekligen som något de flesta är födda med.

För många av oss är det oerhört viktigt att vinna när tävlande drar igång – och det kan ju till och med vara roligt att testa sig själv emellanåt. Tävlingsinstinkten vet många gånger inga gränser.

Just synvillor och optiska illusioner är något som verkligen kan trollbinda och få ens hjärna att jobba på högvarv. Då gäller det verkligen att få geniknölarna och ögonen att samarbeta för att lösa den utmaning som man ställs inför.

Ett riktigt klurigt test som florerat på nätet ett tag är den här illusionen (nedan) som skapades av Will Kerslake.

Det handlar, i all sin enkelhet, om att hitta svarta prickar. Många tror faktiskt att bilden rör på sig, men den är helt statisk – och den utmanar verkligen ens så kallade perifera syn. Det innebär att när man fokuserar på en viss prick så tenderar de andra att försvinna.

Så – hur många svarta prickar kan du hitta i bilden? Svaret kommer längre ner!

Bild: Wikr.com

Det är verkligen imponerande om du hittade så många som 10 prickar, men rätt svar är till och med 12!

Jag fick det själv bara till 7, så jag har verkligen förståelse för om du inte får med alla. En övervägande majoritet lyckas ju inte hitta alla prickar! Sådant här är verkligen fascinerande!

Tryck nu på dela-knappen om du lyckades hitta minst 6 prickar, alltså hälften! Då kan du vara stolt! Då bjuder du dessutom dina vänner på en intressant utmaning!