Nästan alla ser en svart kråka på bilden – men kan du se vad det egentligen är?

Optiska illusioner kan vara makalöst fascinerande och verkligen spela oss spratt.

Den senaste synvillan som börjat spridas på nätet är absolut inget undantag. Bilden föreställer en svart kråka – tror många.

Om man studerar fotot noga så inser man dock snart att det är något annat! Nu har illusionen, som inte ens var meningen att skapa, fått tusentals människor världen över att slita sitt hår.

Det hela började med att bilden dök upp på den amerikanska sajten Reddit, men för några dagar sedan kom den även upp på Twitter – och då tog synvillan ordentlig fart. Nu har den fångat massvis av människors intresse – och många verkar aldrig ha sett något liknande.

”Är fascinerande eftersom…”

Fotot, som lades upp av Robert Maguire, föreställer en kråka. Tror så gott som alla. Det är dock fel – kan du se vad som egentligen är på bilden?

Twitter/Robert Maguire

Robert Maguire skriver till synvillan: ”Den här bilden på en kråka är fascinerande eftersom … den faktiskt är en katt”.

Och visst har han rätt! Vid första anblick ser det verkligen ut som en svart kråka i profil som kollar in i kameran. Tittar man dock lite mer noga så ser man snart att Robert har helt rätt.

I själva verket är det en svart katt som vrider sin nacke bakåt och tittar in i kameran. Missens andra öga är lite svårt att se, men visst är det där!

Hur många ben?

Den här otroliga synvillan är dock bara en av många som florerat på nätet senaste åren. En klassiker är den tecknade elefanten. Till den här illusionen är den stora frågan hur många ben som bjässen har!

Medan somliga menar att rätt svar är sex, så anser andra att bara ett av benen är intakt. Åsikterna går minst sagt isär – men hur många ben tycker du det ser ut som att elefanten har?

Sådant här är verkligen fascinerande och ”kråkan” lurade verkligen mig! Tryck nu på dela-knappen för att sprida den här imponerande synvillan vidare till dina vänner!