”Omöjliga” uppgiften: Kan du hitta alla tigrar i bilden?

Alla mår bra av lite hjärngympa med jämna mellanrum.

Att då och då ge geniknölarna något annorlunda att hugga tag i tror jag behövs för att man ska hålla sig fräsch uppe i knoppen. Även den behöver ju motioneras – precis som övriga kroppen.

Därför tänkte jag nu bjuda dig på en riktigt klurig utmaning – som dessutom är en fröjd för ögat. Det skadar ju inte!

Jag glömmer aldrig när jag för ett antal år sedan frågade min gamla mormor vad man använde sig av under hennes skoltid för att ta reda på saker som man inte visste. I dag har vi ju Google, Wikipedia och en himla massa andra smidiga hjälpmedel på nätet.

Hennes svar? ”Vi använde våra egna huvuden…”

Kan du hitta alla tigrar i bilden?

Jag tyckte det var så himla klockrent sagt. Sedan är hon en riktig krutgumma, så det var inte direkt så att jag blev förvånad över att sättas på plats.

Det fanns dessutom en bra poäng i det hon sa – förr var man kanske bättre på att lösa saker och ting på egen hand. Nu, med datorer och teknik nära till hands, är det lätt att bli lite lat. Det är jag den förste att medge.

Bild: Pxfuel

Därför är det nog bra att med jämna mellanrum träna det där som finns innanför pannbenet. Det kan man göra på olika sätt, men jag tycker om att göra det i form av olika kluringar – och nu har jag en riktigt vass att bjuda på!

Det är en optisk illusion som florerat på nätet ett antal år. Det är en man vid namn Alex Rodriguez som ska ha lagt upp den första gången – och på bara några timmar började den spridas över hela världen.

Han frågade hur många tigrar folk såg i en vacker bild. De flesta svarade 4, men saken är den att bilden innehåller betydligt fler tigrar än så. Kluringen är så knepig att många rentav beskrivit den som ”omöjlig”.

Nu är din uppgift att hitta alla tigrar i bilden – men hur många är det egentligen?

Se nu till att du studerat bilden noggrant. Det är alltså fler än 4 tigrar, det vet vi redan.

En del döljer sig väldigt väl

Jag vågar lova att en stor majoritet INTE kommer att hitta alla. Det är nämligen otroligt svårt – illusionen döljer somliga på ett otroligt sätt.

Nedan kommer alla att vara inringade.

Nu ska vi se hur det gick för dig – lyckades du hitta alla?

Rätt svar är att det finns hela 16 tigrar i bilden.

Första gången jag testade fick jag det till 10. Då letade jag dessutom en ganska bra stund. Det är inte speciellt enkelt om du frågar mig – och jag tycker helt klart du ska vara nöjd med dig själv om du lyckades hitta så många som 8 tigrar, alltså hälften.

Klarade du av att hitta i alla fall 8 stycken? Då har du gjort ett jättebra jobb! Tryck då på DELA här nedanför för att skicka en rolig utmaning till dina vänner!