Optisk illusion: Det ser ut som en vanlig stenmur – men kan du se vad som döljer sig i bilden?

Något som alltid fascinerat mig är optiska illusioner och synvillor. Många gånger ser det ut att vara glasklart vad det är man tittar på, men efter att noggrant ha studerat bilder eller föremålet en stund så kan oväntade saker framkomma.

Den här typen av kluringar kan verkligen få ens hjärna att jobba på helvarv. Att förstå sig på någon som kan vara både enkelt och komplicerat är sannerligen inte lätt. Det ovana är ofta det komplexa i och med att våra ögon inte brukar ta in den här typen av föreställningar.

Optiska illusioner och synvillor kan verkligen få en att bli galen. ”Vad är det egentligen jag ser?”, är enkelt att fråga sig. Först efter flera försök brukar man kunna greppa vad det egentligen är som försiggår framför ens ögon. I alla fall när kluringarna är riktigt bra.

Precis som med den här (nedan) som jag hittade på nätet tidigare i dag!

Försökte i 3 dagar

Det ser först ut som en vanlig bild på vad som liknar en mur – och att en liten sten klämt sig in mellan bumlingarna. Men något är inte riktigt som det ska. Något är konstigt med bilden – frågan är nu om du kan se vad?

Jag måste säga att det här är en av de bästa optiska illusioner som jag stött på. Det tog mig hela 3 dagar innan jag kom på vad som dolde sig i bilden. Jag satt givetvis inte 72 timmar i sträck, men det tog flera omgångar och rejäla försök innan jag hittade lösningen.

När man väl hade hittat den så gick det dock inte att inte se den! Vad döljer sig i bilden?

Bild: Bestvines

Det tog, som sagt, mig 3 dagar att hitta vad som döljer sig i bilden, så det finns ingen anledning att skämmas om du inte lyckas. Om du däremot kom på vad som är ”fel” – då måste du ha en riktig falkblick!

Nåväl – nedan redovisar vi svaret!

Det som först ser ut som en liten sten som ligger mellan bumlingarna är alltså askan längst fram på en cigarr som sitter fast i muren. Nu när du vet svaret så går det inte att inte se cigarren – eller hur?

Jag tyckte i alla fall att det här var otroligt fascinerande!

Var inte blyg nu, DELA vidare artikeln om du löste den här optiska illusionen, eller skicka utmaningen vidare till dina vänner!