Ritningen får tusentals att grubbla i flera minuter – hur många trianglar ser du i bilden?

Jag har sedan jag var liten alltid tyckt det varit roligt att utmana mig själv med rebusar, problem, gåtor och annat. Exempelvis illusioner och synvillor har sedan länge fascinerat människan.

Den här ritningen (nedan) får nu många att klia sig i huvudet!

Jag minns från skoltiden när det var matematik. Ofta avslutade vi lektionerna med att göra en kluring gemensamt. Det var alltid något annat än att räkna plus och minus.

Det handlade ofta om att tänka på ett annat sätt, hitta dolda små saker och det gällde verkligen att få igång hjärnan för att lösa dem.

Att utmana sig själv och att se var ens gränser går har länge varit något som människan tyckt om. Kanske är det tävlingsinstinkt, men ofta involverar ju problemlösning att jämföra sitt resultat med andra.

Den här målningen, eller ritningen, som du ser nedan skapades av ”Doktor ASKY” för många år sedan. För en tid sedan började den florera på nätet – och fick tusentals att bli som galna när de skulle besvara frågan hur många trianglar man ser i bilden.

Svaren ska tydligen, i stora delar, variera från 4 till 44 – men inget av de talen är rätt. Det ska vara oerhört få som lyckas sätta det korrekta svaret på första försöket, men se vad du får det till! Hur många trianglar ser du i bilden?

Okej, då ska vi se! Se till nu att du tänkt efter riktigt noga! Nedan kommer vi att redovisa den lösning som vanligtvis betraktas som den mest korrekta, men det finns även en liten ”bonus” som väldigt få lyckas få med.

Mer om den senare!

Så rätt svar är alltså 24!

Ovan har du alla dessa redovisade, men som sagt finns det även en liten extralösning. Om du skrollar upp till den första bilden igen så ser du att ”Doktor ASKY” skrivit sin autograf ner till höger. Ser du vad bokstaven A bildar?

Japp, ytterligare en triangel – som ju faktiskt är med i bilden. Med andra ord är det mest korrekta svaret 25. I alla fall för de riktiga lösningsproffsen!

Gör nu dina vänner en tjänst, bjud dem på lite hjärngympa och tryck på dela-knappen!