Snuskiga gåtan får folk att rodna – men få svarar rätt

Oavsett vad man jobbar med så gäller det att hålla hjärnan skärpt, den ska ju fungera under hela livet. Det är lika viktigt som att hålla igång kroppen genom att spela padel, cykla eller jogga.

Man kan motionera hjärnan på en mängd olika sätt, och det finns inget bättre eller sämre sätt – huvudsaken är att man får gnugga geniknölarna en stund.

Här nedanför hittar vi en klurig, och lite snuskig, gåta.

Det finns naturligtvis väldigt många olika sätt att göra detta på, och på senare tid har det blivit allt mer populärt att lösa gamla hederliga gåtor.

Tävla mot sig själv

Att lösa gåtor förknippar nog många av oss med barndomens bekymmerslösa dagar, då man kunde ligga i någon hemmasnickrad koja och läsa gåtor för sina vänner ur någon Kalle Anka-tidning.

Det man inte tänkte på då var att man tränade upp hjärnan till att bli allt bättre på problemlösning, något som hjälpte en genom de ibland ganska tråkiga lektionerna i skolan.

När man läser gåtor nu för tiden så gäller det att verkligen koncentrera sig och ta fram sin inre tävlingsmänniska, för inte tänker du väl bli slagen av din kollega eller vän?

Här är snuskiga gåtan

Dagens kluriga lilla gåta kommer här nedanför, i bilden.

Bildkälla: Newsner

”Vad blir längre när du drar i det och passar helt perfekt mellan ett par bröst?”

Inte helt enkelt, eller hur? Gåtan är dessutom litet barnförbjuden vilket får en att tänka på annat istället för vad som kanske är rätt svar.

Om du inte klarar gåtan så redovisar vi svaret här nedanför.

Här är rätta svaret

Om du inte kunde rätt svar på gåtan så kommer rätt svar under bilden här.

Bildkälla: Pexels

Rätt svar är: ett bilbälte.

Inte helt lätt att tänka på ett bilbälte när man hörde gåtan, men nu när man ser svaret känns det så självklart!

Klarade du gåtan? Stort grattis till dig i så fall!

Tryck nu på DELA-knappen och utmana dina vänner!