Test: Svaret på enkla gåtan sägs avslöja om du är en psykopat

Test: Svaret på enkla gåtan sägs avslöja om du är en psykopat

Får du ofta höra att du beter dig märkligt? Kanske saknar du medlidande eller skuldkänslor? Är du väldigt asocial?

Om svaren är ja på de här frågorna kanske du funderat på om du är psykopat. Visst, det kanske är att vara lite väl drastisk, men om man någon gång gått i de här läskiga tankarna så finns det nu ett test som sägs kunna avgöra den här frågan.

Det är i form av en gåta – och kommer du fram till ett visst svar så är det faktiskt lite läskigt.

PxHere

Tack och lov är det få människor som är just psykopater.

Kan göra precis vad som helst

Det är en antisocial personlighetsstörning hos människor som har brist på grundläggande sociala och mänskliga känslor – som empati, medkänsla, skuldkänslor och behov av närhet. En psykopat gör vad som helst för det som han eller hon vill ha.

Det är nog därför personer med psykopati hänger sig åt hemska brott och dyker upp i skräckfilmer.

Nu finns, enligt The Guardian, ett enkelt test som kan ge dig en indikation huruvida du är psykopat eller inte. Det är forskaren Kevin Dutton som skapat det – och nu ska vi se hur det går för dig.

Kärleksmötet med begravningen

Kan du lösa den här gåtan?

”En kvinna är på sin mammas begravning. Här träffar hon en okänd man som hon blir blixtförälskad i, han har allt som hon någonsin drömt om, men kvinnan glömmer tyvärr att fråga efter mannens namn eller telefonnummer. Hon kan därför inte få tag i honom på något sätt. Ett par dagar senare hittas kvinnans syster mördad. Vad har hänt?”

Ja, tänk nu efter noga – nedan redovisar vi lösningen.

Pxfuel

Om ditt svar handlar om något svartsjukedrama och revansch – att kvinnan får reda på att hennes syster träffat mannen i hemlighet – då kan du andas ut, skriver The Guardian.

Om ditt svar däremot är att kvinnan mördat sin syster för att hon då hoppades att mannen skulle komma på den begravningen också – då har du tankemönster som kan indikera att du har psykopatiska drag, som vanligtvis finns hos kallblodiga mördare.

Läskigt, eller hur? Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner också får göra det här kluriga testet! Man vill ju veta om det finns en psykopat i ens närhet!