Testet avslöjar om du är snabbtänkt: De flesta svenskarna svarar fel på första försöket

Att få sätta sig ner med diverse knep och knåp är en sak som jag börjat uppskatta ju äldre jag blivit.

Vem vet – kanske har det att göra med att det mesta styrs av teknik numera och att man då måste hitta lite nya sätt för att hålla sina geniknölar i form. Jag tror definitivt att det är bra för oss att så gott som dagligen sitta med något som ger en paus från vardagen – och låter hjärnan jobba på ett lite annorlunda sätt.

Den här kluringen (nedan) fick jag fundera över en bra stund innan jag hittade rätt!

Gåtor, kluringar, sudoku, korsord, illusioner och matteproblem är sådana grejer som får en att tänka till. Många gånger, helt oavsett utmaning, så handlar det om att hitta detaljer i ett större sammanhang – och först när man hittat den där avgörande pusselbiten så går det att komma fram till lösningen.

Emellanåt får man sitta och fundera riktigt längre, ibland får man rätt svar så fort man börjat.

Det beror nog till viss del på dagsform, säkert också lite tur, men oavsett så tror jag att den här typen av tänkande – som man annars kanske inte sysslar med så mycket i vardagen – är nyttigt bra för oss.

3 av 10 klarade det

Det här testet snubblade jag över på nätet tidigare i dag. Det är väldigt enkelt utformat, men det gäller verkligen att plocka fram falkblicken för att få fram rätt svar.

I en bild fylls med massvis av 6:or så finns det även ett antal 8:or. Det handlar nu om att du ska lista ut hur många 8:or som finns i bilden. Du har bara 10 sekunder på dig – och jag kan garantera att det är svårare än du tror!

Jag skickade den här utmaningen till mina kollegor och endast 3 av 10 kom fram till det korrekta antalet 8:or på första försöket!

Okej, du har 10 sekunder på dig – hur många 8:or hittar du?!

Nu ska vi se om du har rätt!

Enligt den amerikanska sajten Brightside är det inte ens hälften som får rätt svar – och det bekräftades alltså när jag testade mina kollegor på den här utmaningen!

Rätt svar är att det finns 8 stycken 8:or i bilden! Se nedan! Där finns 7 stycken 8:or inringade. Sedan måste man ju också addera den stora, gula 8:an som stod med i frågan!

Hade du rätt? Tryck då gärna på DELA-knappen för att utmana dina vänner!