Testa ditt sinne för detaljer: Kan du se vilken av klockorna som sticker ut?

Tankenötter är bra för att hålla hjärnkontoret i trim, idag behöver vi ju knappt sköta något av tänkandet själv eftersom vi har teknik som hjälper oss med det mesta. Vilket såklart är skönt men kan göra oss lite slöa i bollen.

Det kan handla om rätt simpla grejer och behöver absolut inte vara speciellt komplicerat. Det viktiga är att man får gnugga sina geniknölar en stund – och det skadar så klart aldrig att få reta sin tävlingsinstinkt.

Den här lilla kluringen (nedan) är i all sin enkelhet ett helt bra exempel på sådant som kan ge oss en välbehövlig paus på arbetet eller i TV-tittandet.

Att ta sig an optiska illusioner, gåtor eller synvillor kräver att det där som finns innanför ens pannben samarbetar på bästa sätt med ögonen.

Flera sinnen behöver ofta arbeta i symbios för att en lösning ska hittas.

Vilken klocka är udda?

Den här kluringen kräver verkligen att man koncentrerar sig noga.

Här nedanför finns en bild med tre tecknade klockor. Din uppgift är att se vilken som sticker ut från de två andra. Det finns en specifik detalj som är viktig att hitta för att kunna lösa den här bildgåtan.

Är du beredd? Här kommer bilden.

Lyckas du se vad som får en av klockorna att sticka ut? Det är som sagt en specifik detalj – och hittar du den så har du nog svaret!

Här är rätt klocka

De flesta klarar det som sagt inte inom 10 sekunder, men lyckas du ska du vara nöjd!

Det tycker jag i och för sig att du ska vara oavsett hur lång tid du behövde för att hitta lösningen.

Nedan redovisar vi svaret!

Rätt svar är att klocka A sticker ut! Varför? Jo, siffrorna 6 och 12 har här bytt plats!

Var inte blyg nu, tryck på DELA-knappen här nedanför om du hade rätt, eller om du vill skicka en lite rolig utmaning vidare till dina vänner!