Testet är mycket svårare än många tror: Hur många N hittar du i bilden?

Senaste tiden har det blivit lite av en trend att utmana sig själv och varandra på nätet. Det kan handla om allt från små spel till gåtor och diverse kluringar.

Sådant här är givetvis både roligt och nyttigt. Hjärngympa kan man aldrig få för mycket av och jag känner mig alltid lite piggare efter att jag gnuggat geniknölarna en liten stund.

Den här utmaningen tyckte jag var riktigt lurig – och efter att jag delade den med mina vänner blev jag varse om att jag inte var ensam om att ha fel på första försöket.

Klarar du testet?

Synvillor och optiska illusioner har fascinerat oss människor i hundratals år. Medan en del slumpmässigt skapas av naturen så är andra gjorda i datorer. De sistnämnda brukar numera hamna på nätet för att förbrylla och trollbinda.

Hur många N hittar du?

Den här kluringen (nedan) är dock av en lite annan sort. Den fick mig att haja till och jag tycker att svårighetsgraden är helt perfekt. Enkel att utföra, men desto svårare att lösa. Det går relativt snabbt, men man får ändå anstränga sig en liten stund.

Det handlar om att se skillnad på bokstäverna M och N. Det kan låta väldigt enkelt, men när texten är relativt liten och bokstäverna många, så är det faktiskt riktigt klurigt. Jag ska till och med erkänna att jag inte klarade den här på första försöket.

Efter att ha kikat runt på en del andra sajter kom jag dock fram till att majoriteten får fel om man håller sig till tidsgränsen på 10 sekunder. Det är också meningen – annars blir det nog för enkelt. Så fuska inte nu!

Nåväl – din uppgift är alltså att leta upp alla N i den här bilden! Hur många ser du?

Hur många N hittade du i bilden?

Håller du med om att det inte var helt enkelt?

Snart får du svaret!

Alldeles strax ska vi se om du har den där riktiga falkblicken!

Jag – och många med mig – hade alltså fel på första försöket.

Under bilden här nedanför avslöjar vi svaret!

Public Domain Pictures

Rätt svar är att det finns 11 stycken N i bilden! Samtliga är markerade i gult här nedanför!

Hittade du fler än 6 stycken N i bilden? Då tycker jag att du gjorde ett bra jobb! Tryck då på DELA för att bjuda dina vänner på en rolig utmaning!