Testet är svårare än du tror: Vilken bokstav är det som fattas?

Att lösa knep och knåp har följt med mig hela livet. Ända sedan jag var liten och satt med pysselböcker till i dag när korsord blivit ett stort intresse. Att ha den här typen av vanor tror jag verkligen är nyttigt – hjärngympa skadar ju aldrig!

Så fort mina barnbarn kommer hem till mig brukar vi sätta oss och lösa diverse kluringar eller gåtor. Det är något alla uppskattar och eftersom nästan varenda människa har en inre tävlingsinstinkt så brukar det bli lite av en tävling kring vem som är vassast just den dagen!

Det var tidigare i veckan som jag stötte på den här kluringen (nedan). Vid första anblick verkar den närstan larvigt enkel. ”Tror de att jag är 3 år?” var min första tanke, men sedan visade det sig ändå att jag hade fel.

Eller ja, i alla fall om man ska följa facit (vilket man ju bör) – och jag gissar faktiskt att de flesta av er kommer inse att den här kluringen nog inte är riktigt så enkel som man tror precis när man får den framför sig.

Klarar du det?

Jag antar att 99 procent av er som tar er an den här utmaningen kan alfabetet utantill. Det är dock just det som gör det här testet så knepigt. Det går liksom emot ens första instinkt.

Det handlar om att lista ut vilken bokstav som fattas i slutet av en uppräkning som inleds med A, B, C och D.

Lyckas du?

Bild: Mambee/Shutterstock/Nyheter365

Visst vill man svara E?

Det tänkte i alla fall jag, men givetvis är det inte så enkelt.

Vad kan det då vara?

Ja, ta dig nu en funderare.

Strecket ska användas

En ledtråd kan vara att strecket som redan ligger där man tror att bokstaven E ska vara – det ska användas!

Blev det lättare nu?

Svaret redovisas i alla fall under bilden här nedanför!

Rätt svar är att det är bokstaven F som fattas!

Bild: Mambee/Shutterstock/Nyheter365

Varför då?

Jo, det ligger ju redan ett streck där. Ställ ett F (likt i bilden ovan) uppe på strecket och det bildas ett E som givetvis i grunden och botten är den bokstav som passar in.

Klarade du det? Tryck då på dela-knappen så kan du skicka en rolig utmaning vidare till dina vänner!