Testet avslöjar om du har öga för detaljer: Många svenskar får fel – men klarar du det?

Knep och knåp ger en svårslagen hjärngymnastik, oavsett om det handlar om korsord, gåtor, matteproblem eller optiska illusioner.

Jag känner mig alltid lika nöjd när jag lyckas lösa problemet samtidigt som ger är ett utmärkt tidsfördriv.

Man kan helt enkelt säga att det är ett perfekt sätt att kombinera nytta med nöje.

 

Att lösa en kluring är lite som att lägga ett pussel. Det gäller att hitta den där specifika detaljen som gör att man kan se och lösa helheten.

Om något är extra klurigt så kan man få sitta en bra stund innan man ser det man behöver se – och desto bättre brukar det kännas när det verkligen händer, åtminstone för min del.

Gäller att ha riktiga falkögon

Jag lyckades precis lösa den här optiska illusionen som jag hittade på nätet. Man behöver inte plocka fram sina mest avancerade mattekunskaper för att lösa den här, däremot gäller det att ta fram sin bäst falkblick.

Svaret ligger nämligen i detaljerna här.

Bilden visar massvis av små L i skrivstil efter varandra. Själva utmaningen är att hitta den bokstav som skiljer sig från de övriga.

Jag fick sitta länge och väl innan jag lyckades hitta den bokstav som skiljer sig. Klarar du det?

Om du ser det – stort grattis, du har ett riktigt bra öga för detaljer! Om du inte lyckas hitta bokstaven så finns svaret här nedanför.

Klarade du det på första försöket? Tryck då på dela-knappen för att skicka vidare den här roliga utmaningen till dina vänner!