Testet som avslöjar om du har öga för detaljer: De flesta svenskarna får fel – men klarar du det?

Testet som avslöjar om du har öga för detaljer: De flesta svenskarna får fel – men klarar du det?

Att sitta med olika knep och knåp är sådant jag börjat uppskatta ju äldre jag blivit.

Kanske har det att göra med att det mesta styrs av teknik numera – och att man då måste hitta andra sätt för att hålla sin hjärna på topp. Jag tror verkligen att det är bra för en att så gott som dagligen sitta med något som ger en paus från vardagen – och låter geniknölarna jobba på ett lite annorlunda sätt.

Den här kluringen (nedan) fick jag fundera över en bra stund innan jag hittade svaret!

Korsord, gåtor, sudoku, kluringar, synvillor och matteproblem är alla sådana grejer som får en att tänka till. Många gånger, oavsett utmaning, så handlar det om att hitta detaljer i ett större sammanhang – och först när man hittat den där viktiga pusselbiten så går det att komma fram till svaret.

Ibland får man sitta och fundera längre, ibland sätter man rätt svar så fort man börjat.

Det beror nog delvis på dagsform, säkert även lite tur, men oavsett vad så tror jag att den här typen av tänkande – som man inte sysslar med så mycket i vardagen – är väldigt bra för oss.

3 av 10 klarade det

Den här bildgåtan trillade jag över på nätet tidigare i dag. Den är väldigt enkel i sin utformning, men det gäller verkligen att plocka fram falkblicken för att hitta rätt svar.

I bilden ser du 27 par som står mitt emot varandra. Det ser ut som att en romantisk kyss är på gång – men ett av paren sticker ut från de andra på ett specifikt sätt.

Jag testade den här kluringen på 10 kollegor. Majoriteten gav upp och endast 3 lyckades peka ut det korrekta paret som sticker ut.

Kan du se vilket det är?

Nedan redovisar vi svaret!

Det är alltså det fjärde paret från vänster på den mittersta raden som sticker ut. I stället för en romantisk kyss så ser det ut som att mannen pussar kvinnan på pannan.

Visserligen fint – men inte riktigt samma sak som de 26 andra gör.

Hade du rätt? Tryck då på DELA-knappen här nedanför och utmana dina vänner!