Testet som avslöjar om du är gjord för att bli polis – lilla detaljen avslöjar allt: Vem är pojkens mor?

Jag har alltid gillat att sätta mig ner med kluringar. Ända sedan jag var liten och läste dem i serietidningar till dagens datum då de erbjuder en utmärkt aktivitet för att hålla igång hjärnan. Det skadar verkligen inte i en värld som till stora delar är datorstyrd.

Att tvingas tänka efter på ett lite annat sätt än vi är vana vid tror jag stimulerar ens tankebanor på ett bra sätt – och alltid när jag suttit ner med en kluring en stund så känner jag mig extra pigg och fräsch.

Det är dessutom alltid roligt att utmana sig själv och att testa sina gränser!

Den här gåtan snubblade jag över på nätet tidigare i dag. Faktum är att den ingår i några av de test som amerikanska FBI utför vid sina rekryteringar. Det handlar då om att undersöka människors logiska tänkande, personkännedom, tankemönster och reflektionsförmåga.

Att klara det här testet ger en alltså en ökad chans att få jobba hos polisen, om man ska hårddra det en aning. Det gjorde i alla fall att jag gick in för den här utmaningen extra mycket, ska jag erkänna. Vem vill inte klara av att jobba hos FBI?

Baserat på vetenskap

Gåtan går ut på att du genom att endast studera en bild (nedan) av två kvinnor som sitter mitt emot varandra på varsin stol ska kunna räkna ut vem som är mamma till pojken som leker på golvet.

Det är inte någon ”kuggfråga” där svaret är typ att ingen är mamman – utan någon av de två kvinnorna är det. Frågan är då om det är hon till vänster eller höger! Svaret är byggt på riktig vetenskap.

Youtube

Ta dig nu en riktig funderare. Studera kvinnorna ovan noga och fundera över vilka saker hos en kvinna som kan anses moderliga. Det här är alltså baserat på vetenskap!

Under bilden nedan så redovisar vi svaret, men se då till att ha bestämt dig för kvinnan till vänster eller höger.

Public Domain Pictures

Svaret är att kvinnan till vänster är mamma till pojken. Hur vet man då det?

Dels så sitter hon med benen riktade åt barnets håll, dels så sitter hon lätt framåtlutad. De båda detaljerna tyder på att hon anser sig ha en beskyddande och övervakande roll.

Sedan sitter dessutom pojken riktad mot sin mamma. Det är det mest naturliga när ett barn vet att hon är i närheten.

Om du hade rätt och gissade på att det var kvinnan till vänster som var pojkens mamma så tycker jag att du ska trycka på dela-knappen för att utmana dina vänner!