Utmaning: Endast 10% hittar dolda hästen i bilden – kolla nu om du är en av dem

Något som är väldigt fascinerande med oss människor är att vi kan se på samma sak – men uppfatta det hela olika. Eller i alla fall skymta detaljer som personen intill kanske helt missar.

Synvillor och optiska illusioner kan nog ha kommit till ur den här – och jag kan tycka att det är både roligt och spännande att ta sig an den typen av utmaningar tillsammans med någon annan. Då kan man hjälpas åt att få fram hela bilden av vad det egentligen är som man har framför sig.

Sådan här hjärngympa är nog väldigt bra för oss. I synnerhet i en tid då teknik och datorer sköter mycket av vårt tänkande. Snart behöver vi väl knappt göra något själva, men för att hålla det där innanför pannbenet i trim borde man träna den lite varje dag.

Därför tänkte jag nu bjuda dig på en liten uppgift. Utförandet är jättenkelt, men att hitta själva lösningen är desto knepigare. Kluringen har spridits världen över och synts till på flera håll – och det uppges att endast 1 av 10 personer klarar den direkt.

Jag fick faktiskt sitta en stund innan jag löste uppgiften, men nu ska vi se hur det går för dig. Det gäller att ha en riktig falkblick och ett öga för detaljer – annars kan det här nog bli extra svårt.

Det handlar om att hitta en häst som döljer sig i en viss bild (nedan). Klarar du det?

Bild: Reddit

En del av er hittade säkert hästen direkt, andra kommer få kämpa en stund. Somliga kan nog hålla på hur länge som helst utan att klara det.

Därför ska jag bjuda på en liten ledtråd. Fokusera blicken på fyravåningshuset som syns i bilden. Här någonstans finns hästen.

Om du inte hittade den, så tycker jag du ska skrolla upp igen och ge det ett till försök.

Annars kommer nu att redovisa svaret.

För en del av er kommer det här givetvis bara att bekräfta vad ni redan vet.

Här är hästen (innanför den gula cirkeln)!

Klarade du det? Tryck då på dela-knappen, så kan du skicka en rolig utmaning vidare till dina vänner!