Utmaning: Hur många M döljer sig i bilden?

Under de senaste åren så har det blivit en trend på nätet att utmana sig själv och sina vänner med olika varianter av kluringar. Det kan handla om allt från gåtor till att lösa synvillor eller ta fram svaret på ett matteproblem.

Det är ju faktiskt alltid roligt att testa sina färdigheter och begränsningar på olika sätt. Troligen har det att göra med vår inbyggda tävlingsinstinkt som dock är starkare hos vissa än hos andra, men att klara något som man väl satt tänderna i – det vill nog de allra flesta.

Den här luriga bilden (nedan) är inget undantag. Det är ett test som är riktigt knepigt – trots att själva utmaningen är ganska simpel i sitt utförande!

Ett av de starkaste minnena jag har från min skolgång är att det alltid blev extra roligt när läraren gick ifrån den vanliga undervisningen i läroböckerna och i stället bjöd på något extra. Vissa älskade när vi fick se på film, kommer jag ihåg – men min favoritsyssla var när det var dags för att lösa kluringar.

Kul form av hjärngympa

Det här skedde oftast i samband med mattelektionerna. Därför blev de lite av en höjdpunkt för mig. Man kunde sitta och räkna addition, subtraktion, multiplikation och sådant där, men plötsligt tog läraren fram en annan form av utmaning.

Bildkälla: AF.mil

Många gånger handlade det om gåtor av olika slag. Det kunde också gälla att man skulle titta på en bild och klura ut något speciellt – det varierade så klart från gång till gång. På senare tid har jag faktiskt börjat med sådant här igen och det är en riktigt rolig form av hjärngympa som både jag och många i min närhet uppskattar.

Därför tänkte jag att jag skulle bjuda er på en av de senaste som jag stött på. Den är som sagt ganska simpel, men inte helt enkel för den sakens skull. Här gäller det att ögon och hjärna samarbetar på ett effektivt sätt – annars blir det förbannat knepigt.

Hur många M?

Du har endast 10 sekunder på dig att lösa den här utmaningen. Det gäller att titta på en bild med massor av W, men din uppgift är att lista ut hur många M som döljer sig i bilden.

Jag gav det här testet till 3 av mina släktingar – och ingen svarade helt rätt på första försöket. Det blir givetvis enklare om man slarvar med tidtagningen, så se nu inte till att fuska.

Men då kör vi – hur många M ser du i bilden?

Visst var det inte helt enkelt?

Det verkar det i alla fall vara väldigt få som tycker – de flesta får kämpa med den här kluringen!

Nu ska vi strax ta reda på om du lyckades hitta alla M i bilden.

Här nedanför är alla M markerade i vitt!

Hur väl lyckades du?

Rätt svar är alltså att det finns 9 stycken M i bilden!

Hittade du fler än 5? Då gjorde du ett bra jobb! Tryck i så fall på dela-knappen, så kan du skicka vidare den här roliga utmaningen till dina vänner!

 

Läs mer om...