Utmaning: Kan du lösa svåra kluringen?

Många av er sitter säkert i en skön stol och njuter av semestern. Det är en härlig tid då man kan ladda upp batterierna och låta kroppen ta till sig solens värmande strålar. Försök njuta nu, för det är ju som Tomas Ledin en gång sjöng: ”Sommaren är kort”.

Det man vanligtvis inte får så mycket av under juni, juli och augusti är hjärngympa. Det är få kluriga arbetsuppgifter som löses och det är nästan så att man blir lite stolt över sig själv om man orkar stå för en rensning i rabatten.

Nu ska dock dina geniknölar få jobba en kort stund!

I år har jag lovat mig själv att bli bättre på att syssla med hjärngympa under semestern. Minst en halvtimme korsord eller sudoku ska det bli – varje dag. Jag och min granne har till och med slutit en pakt angående upplägget, så nu finns det ingen återvändo.

Varför inte ta efter oss?

Klarar du den här?

Här kommer i alla fall en kluring som jag tycker är helt perfekt att ta sig an i solstolen. Inte för svår, men inte heller helt enkel. Man måste allt gnugga de där geniknölarna en stund för att hitta lösningen.

Det handlar om att hitta talet 120 i en lång talföljd som går över 4 rader.

Jag ska erkänna att jag fick kämpa ordentligt med den här jäkeln – klarar du det?

Lyckades du?

Det är som sagt inte helt lätt, men många av er är ju klipska och har därmed säkert hittat lösningen. Om det är så att du behöver en ledtråd så kan jag hinta om att man inte bara ska leta efter talet 120:s alla tre siffror på samma rad.

Nu kommer snart svaret

Blev det lättare nu? Det gäller alltså att tänka lite utanför boxen!

Nu kommer vi att redovisa svaret här nedanför – men se nu till att du gett kluringen ett rejält försök. Gör det inte för lätt för dig.

Okej, då kör vi – här kommer lösningen! Kolla in de tre svarta markeringarna.

Ja, ingen sa att du inte fick leta diagonalt!

Det är så man kommer åt lösningen, för om man bara kollar på samma rad eller lodrätt, så kan man leta i evigheter efter talet 120 – eftersom det då inte ens finns.

Klarade du det? Tryck då på DELA, så kan du bjuda dina vänner på en välbehövlig utmaning!