Utmaning: Kan du se vilken av klockorna som sticker ut?

Jag har på senare år börjat sitta mer med tankenötter, korsord, utmaningar och sådant där som verkligen får hjärnan att jobba på helvarv.

En ganska så bra och trivsam vana. Jag inbillar mig att det håller mitt sinne extra fräscht och att sådant där blir extra viktigt i en tid där teknik dagligen hjälper oss med så gott som allt.

Det kan handla om rätt simpla grejer och behöver absolut inte vara speciellt komplicerat. Det viktiga är att man får gnugga sina geniknölar en stund – och det skadar så klart aldrig att få reta sin tävlingsinstinkt.

Den här lilla kluringen (nedan) är i all sin enkelhet ett helt bra exempel på sådant som kan ge oss en välbehövlig paus på arbetet eller i TV-tittandet. Att bara stirra in i en skärm hela dagen kan vara ansträngande och då kan man behöva stimulera hjärnan på ett annat sätt en liten stund.

Vilken klocka sticker ut?

Att ta sig an optiska illusioner, gåtor eller synvillor kräver att det där som finns innanför ens pannben samarbetar på bästa sätt med ögonen. Flera sinnen behöver ofta arbeta i symbios för att en lösning ska hittas.

Enligt sajten Mambee klarar inte de flesta av att lösa den här kluringen inom 10 sekunder. Jag lyckades precis, men det är faktiskt inte så enkelt som man kan tro vid första anblick.

Det är 3 tecknade klockor med i bilden. Din uppgift är att se vilken som sticker ut från de två andra. Det finns en specifik detalj som är viktig att hitta för att kunna lösa den här bildgåtan.

Mambee/N365

Lyckas du se vad som får en av klockorna att sticka ut? Det är som sagt en specifik detalj – och hittar du den så har du nog svaret!

Bra gjort om du klarar det

De flesta klarar det som sagt inte inom 10 sekunder, men lyckas du ska du vara nöjd!

Det tycker jag i och för sig att du ska vara oavsett hur lång tid du behövde för att hitta lösningen.

Nedan redovisar vi svaret!

Mambee/N365

Rätt svar är att klocka A sticker ut! Varför? Jo, siffrorna 6 och 12 har här bytt plats!

Var inte blyg nu, tryck på dela-knappen här nedanför om du hade rätt, eller om du vill skicka en lite rolig utmaning vidare till dina vänner!