Utmaning: Kan du se vilken katt som sticker ut?

Jag har börjat sitta allt mer med tankenötter, korsord, olika utmaningar och sådant där som verkligen får hjärnan att arbeta på helvarv. En ganska bra vana. Jag inbillar mig att det håller ens sinne extra fräscht och att sådant där blir synnerligen viktigt i en tid där datorer dagligen hjälper oss med så gott som allt.

Det kan handla om rätt simpla grejer och behöver absolut inte vara speciellt komplicerat. Det viktiga är att man får gnugga sina geniknölar en stund – och det skadar så klart aldrig att få reta sin inre tävlingsinstinkt.

Den här kluringen (nedan) är i all sin enkelhet ett helt perfekt exempel på sådant där som kan ge oss en välbehövlig paus på jobbet eller i TV-tittandet. Att bara glo in i en skärm hela dagen kan faktiskt vara ansträngande – och då kan man behöva få stimulera hjärnan på ett annat sätt en liten stund.

Att ta sig an optiska illusioner, bildgåtor eller synvillor kräver att det som finns innanför ens pannben samarbetar på bästa sätt med ögonen. Flera sinnen behöver ofta arbeta i symbios för att en lösning ska ligga nära till hands.

10 sekunder på dig

Enligt Youtubekanalen EG Mines klarar faktiskt inte de flesta av att lösa den här kluringen inom 10 sekunder. Jag lyckades precis, men det är faktiskt inte så enkelt som man kanske kan tro vid första anblick.

Det är 3 tecknade katter med i bilden. Din uppgift är att se vilken som sticker ut från de två andra. Det finns en specifik detalj som är viktig att hitta för att kunna lösa bildgåtan.

Du har 10 sekunder på dig – kan du se vilken katt som sticker ut?

Lyckas du se vad som får en av katterna att sticka ut? Det är som sagt en specifik detalj – och hittar du den så har du nog svaret!

De flesta klarar det som sagt inte inom 10 sekunder, men lyckas du ska du vara nöjd!

Nedan redovisar vi svaret!

Rätt svar är att katt C sticker ut! Varför? Jo, den har inga ögonbryn, vilket både katt A och B har.

Var inte blyg nu, tryck på dela-knappen om du hade rätt, eller om du vill skicka en lite rolig utmaning vidare till dina vänner!