Utmaning: Lyckas du hitta dolda bokstäverna?

Under senare år har det blivit något av en trend på internet att utmana sig själv och sina bekanta med olika typer av kluringar. Det kan gälla allt från gåtor till att lösa synvillor eller försöka få fram svaret på ett diverse matteproblem.

Det är ju faktiskt alltid kul att testa sina färdigheter och begränsningar. Troligen har det att göra med vår tävlingsinstinkt – som dock är starkare hos somliga än hos andra, men att klara något som man väl har satt tänderna i … det vill nog de flesta.

De här kluriga bilderna (nedan) är absolut inga undantag. Det är utmaningar som är riktigt knepiga – trots att själva uppgifterna är ganska simpla i sitt utförande.

Lycka till!

Ett av de allra bästa minnena jag har från skolgången är att det ofta blev extra kul när läraren gick ifrån den sedvanliga undervisningen med läroböcker och i stället bjöd oss elever på något extra. Somliga tyckte om när vi fick se på film, men min favoritsyssla var när det var dags att lösa kluringar.

Börjat med kluringar igen

Det hände oftast i samband med matten. Därför blev de lite av en höjdpunkt. Man kunde sitta och räkna plus, minus, gånger och sådant där – men plötsligt tog läraren fram en annan form av uppgift.

Oftast gällde det gåtor av olika slag. Det kunde även handla om att man skulle titta på en bild och lista ut något speciellt. Det varierade givetvis från gång till gång.

På senaste tiden har jag faktiskt börjat med sådant här igen – och det är en rätt rolig form av hjärngympa som både jag och en del människor i min närhet uppskattar.

Därför tänkte jag att jag skulle bjuda på två av de senaste kluringarna som jag stött på.

Hur många hittar du?

De är ganska simpla i sitt utförande, men inte helt lätta för den sakens skull. Här gäller det att ens ögon och hjärna samarbetar på ett effektivt sätt. Annars blir det förbaskat knepigt.

När jag testade dem på mina kollegor så fick ingen alla rätt på första försöket.

Du ska nu få studera en bild med massa O i. Det döljer sig dock också ett gäng Q i bilden – kan du se hur många? Du har bara 10 sekunder på dig!

Bild: N365/Humorbibeln

Hur många hittade du på 10 sekunder?

Det är sannolikt fler än du trodde vid första anblick!

Nedan kommer vi att redovisa svaret, men visst är bokstäverna lurigt lika varandra?

En till kluring

Nu blir det spännande att se om du fick rätt, eller i alla fall kom nära.

Rätt svar är att det finns 9 stycken Q i bilden!

Sugen på en till kluring? Tänkte väl det!

Nu har du chansen att ta revansch om du inte gjorde så bra ifrån dig på den första bilden!

Då kör vi! Den här är nog lite svårare.

Samma princip gäller och du har bara 10 sekunder på dig – men nu ska du hitta några S bland massa 5:or! Hur många hittar du?

Bild: N365/Humorbibeln

Hur många S lyckades du hitta på dina 10 sekunder?

Även här gissar jag att det finns fler bokstäver än du tänkte vid första anblick.

Bokstaven S och siffran 5 är ju nästan identiska!

Nåväl – nedan kommer svaret!

Rätt svar är alltså att det finns 10 stycken S i bilden!

Klarade du någon av kluringarna? Tryck då på dela-knappen för att bjuda dina vänner på en rolig utmaning i dag!