Utmaningen driver folk till vansinne: Hur många ben ser du i bilden?

Det finns mycket som skapar verbala bråk, argumentationer och schismer här i världen.

Många gånger blir det inte mer än en lite hetsig diskussion, andra gånger tappar människor fattningen och tar det hela betydligt längre än så.

Vanligtvis handlar det så klart om att man tycker olika om något – och ju längre ifrån varandra man är i tanken, desto hetare tenderar samtalet att bli.

Emellanåt kan sådant där kännas lite onödigt, även om man givetvis ska få stå för sin åsikt och debattera – men då och då är vi lite för snabba vad gäller att såga andras argument och ta till dumheter som svordomar och skällsord.

Det är trist, tycker jag – i synnerhet när det verkligen inte behöver gå så långt.

Anledningen till att vi skriver det här är att saker som kluringar på nätet kan få människor att gå i taket. I synnerhet när de ska argumentera kring rätt svar med varandra.

Ett test eller en utmaning ska så klart vara en lurig uppgift för våra hjärnkontor – och då kan det dessutom brinna till hos somliga.

Dela vidare ditt svar

Den här bildgåtan (nedan) har skapat vilda diskussioner och verbala bråk i olika forum på nätet. Både i Sverige och utomlands.

Här ber vi er att hålla det på en lagom nivå, men givetvis ska man få argumentera för sin sak. Eller i det här fallet – sitt svar.

Kluringen är ganska enkel i sitt utförande, men desto svårare att lösa. Det är till och med så att ingen verkar kunna slå fast, med 100 procent säkerhet, vad som är rätt svar.

Hur många ben ser du i bilden?

Det kan dock vara roligt att veta vad du kommer fram till, så var inte rädd för att dela med dig av din lösning i kommentarsfältet.

Frågan är hur många ben du ser i den här bilden?

Det finns många vanligt förekommande svar – 6, 7, 13 och 14 ser man en hel del, men även 15 förekommer.

Det beror också på om man ska svara i hela ben, eller om det räcker att skymta ett för att ta med det.

Det finns som sagt inget givet svar, men vad får du det till?

Hittade du fler än fem ben i bilden?

Tryck då på DELA-knappen, så kan du sprida en rolig utmaning vidare till dina vänner!