Utmaningen får folk att slita sitt hår: Vilken bil måste flyttas för att lösa trafikstockningen?

Att springa, jogga, cykla eller promenera är bra och viktigt för att kroppen ska hålla sig pigg och fräsch, framför allt om man inte längre är purung.

Men vad många glömmer är att man också måste ta hand om det gamla hjärnkontoret, det behöver också motion.

Att bara slöa i soffan eller gå promenader blir man nog inte klipskare av – men att med jämna mellanrum bjuda sig själv på en kluring tror jag är oerhört nyttigt.

Därför har jag nu en klockren utmaning till dig!

Kluringar är perfekt hjärngymnastik, det ger hjärncellerna lite extra stimulans. Efteråt känner man sig fräsch i knoppen och har förhoppningsvis också haft det lite småroligt.

Sådana pauser i vardagen, när man väljer att fokusera på en enda uppgift, tror jag är väldigt nyttiga för oss. I synnerhet när datorer och teknik annars sköter en stor del av tänkandet åt människan numera.

Vilken bil ska flytta sig?

Därför ska jag nu bjuda dig på en klockren uppgift. Den är, enligt mig, varken för lätt eller för svår. Man får fundera en liten stund, men kommer slutligen nog fram till rätt svar – i alla fall om man får en extra chansning.

Det är en tecknad bild över en trafikstockning i en korsning. Här har det blivit riktigt rörigt, men nu är det din uppgift att reda ut hur man ska ordna till situationen. En bil behöver nämligen flytta på sig först för att trasslet ska kunna lösas upp.

Vilken av bilarna måste flyttas?

Se nu till att tänka efter så att du är tämligen säker på ditt svar.

Fick tänka efter en stund

Kanske tror dig redan sitta på lösningen, men ta det då ett varv till för säkerhets skull. Jag fick faktiskt tänka efter en stund innan jag var helt hundra.

Under bilden på den tänkande kvinnan kommer vi att redovisa rätt lösning!

Bildkälla: Wikimedia Commons

Svaret är att bil 3 måste flytta sig först – genom att backa!

Därefter kan de andra, i tur och ordning, enkelt ta sig därifrån.

Hade du rätt? Tryck då på DELA-knappen för att utmana dina vänner!