Väldigt få kan hitta alla ansikten som döljer sig i den här bilden – men lyckas du?

Att utmana sin hjärna med jämna mellanrum har blivit allt viktigare sedan tekniken tog över allt mer av vårt tänkande. Idag finns allt man någonsin behöver veta i telefonen.

Därför behöver vi en tankenöt då och då, det ger hjärnkontoret välbehövlig motion som gör att vi känner oss piggare och fräschare. Hjärngymnastik är som en joggingtur för övriga kroppen.

Det kan vara allt från korsord till sudoku eller varför inte optiska illusioner som den här nedanför?

Kluringar av den här typen är väldigt populära på internet just nu och folk över hela världen hjälps åt att lösa dem och utmana varandra.

Hur många ansikten ser du?

I bilden här nedanför kan man se två stycken tydliga ansikten och ett träd. Men själv utmaningen består i att hitta fler än det.

Ursprunget till bilden är något oklar men enligt flertalet forum på internet så säger antalet ansikten man ser något om ens minne.

Naturligvis ska detta tas med en stor nypa salt, men det är ändå en kul utmaning. Här nedanför kommer bilden och under den så kan du se vad ”din” siffra säger om ditt minne.

Bildkälla: Youtube

Hur många ansikten ser du? Här nedanför kommer resultaten.

Ser du två till fyra ansikten?

De två ansikten precis vid trädet är som sagt enkla att se. Men lyckas du bara hitta ett eller två till kan det innebära att du har dåligt minne.

Ser du fem eller sex ansikten?

Hittar du fler än fyra ansikten i bilden? Snyggt, fortsätt leta, men om fem eller sex är ditt antal så har du inte kanonmunne, direkt.

Ser du sju till åtta ansikten?

Ser du sju eller åtta ansikten innebär det att ditt minne är bra, men inte superbra. Att fortsätta öva med den här typen av kluringar är bra för dig!

Ser du fler än nio ansikten?

Stort grattis till dig som ser nio eller fler ansikten! Ditt minne är väldigt skärpt och du glömmer sällan ett ansikte!

Kokade det över i huvudet av att leta efter ansikten i bilden? Här nedanför kan du se var de flesta ansiktena är gömda!

Bildkälla: Youtube

Hur många ansikten hittade du?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får sig en utmaning idag!