Väldigt få kan hitta alla trianglar i bilden – lyckas du?

Skolåren börjar allt mer bli ett minne blott. Man lärde ju sig att läsa och skriva där, och det kan man ju fortfarande, även om vissa skrivregler är lite diffusa i konturerna.

Men hur är det ställt med matematikkunskaperna, hur mycket minns man av det?

Dock kan gammal hederlig skolmatte vara ett utmärkt sätt att hålla igång hjärnan på – för visst är det härligt att gnugga geniknölarna med jämna mellanrum?

Det är dessutom ett bra sätt att hålla hjärnan i gott skick, speciellt på lite äldre dagar. Dessutom är det ju alltid lika roligt att få plocka fram sin inre tävlingsmänniska!

Vart man än tittar idag så ser man tips på hur man ska hålla igång kroppen för att få ett långt och lyckligt liv. Det är övningar hit och dit och si och så många promenader i veckan.

Pigg hjärna

Vad man däremot knappt ser är tips på hur man håller det man har innanför pannbenet i trim.

Att hålla hjärnan pigg och fräsch är minst lika viktigt som att hålla igång kroppen om man vill leva länge. Det finns självklart massvis av olika sätt att hålla igång hjärnan, så länge man anstränger den med jämna mellanrum.

Till de vanligaste sätten hör väl kanske korsord och sudoku, men på senare tid har det dykt upp en klassisk typ av hjärngympa.

Roliga kluringar

På nätet har det nämligen börjat snurra runt kluringar där folk utmanar varandra för att se om man klarar dem, och det rör sig inte om några supersvåra saker man måste vara ett geni för att lösa.

Det rör sig nämligen om hederliga gamla mattetal man hade i skolan, som dock blir ganska svåra med tanke på hur länge sedan det var man gick där.

Bild: Shutterstock

För att lösa dem gäller det att man verkligen tänker efter och försöker minnas tillbaka på hur man ska tänka för att det ska bli rätt.

Hitta alla trianglar

Här kommer så själva utmaningen. Det är inget räknetal, men den kräver samma uppmärksamhet från matte-delen av hjärnan.

Nedanför finns en bild. Frågan är hur många trianglar bilden innehåller?

Hur många lyckas du hitta? Svaret kommer här nedanför.

Här är alla trianglar

Det gäller att tänka lite utanför den så kallade boxen för att klura ut detta. Under bilden kommer svaret.

Bildkälla: Pexels

Rätt svar är 18 stycken.

Hur många hittade du?

Tryck nu på DELA-knappen!