Väldigt få klarar gåtan på första försöket– men kan du lista ut rätt svar?

Gåtor och kluringar av andra sorter har fascinerat oss människor sedan urminnes tider.

Det kan handla om allt från optiska illusioner till matteproblem – och de flesta av oss tycker det är roligt och att utmana oss själva. Kanske för att det kittlar vår inneboende tävlingsinstinkt?

Oavsett vad så är det bra att utmana sig själv emellanåt, det gäller ju att gnugga geniknölarna då och då!

 Jag minns mycket väl från skoltiden när det var matte. Det var inte sällan som vi avslutade timmarna med att göra en kluring ihop.

Fräsch i hjärnan

Det var alltid något annat än att räkna vanligt plus och minus. Det blev som en liten höjdpunkt under skoldagen. Något som liksom stack ut.

Det handlade oftast om att tänka på ett lite annat sätt, hitta små dolda saker och det gällde verkligen att få igång hjärnan för att kunna lösa dem. Redan då fann jag det här både roligt och väldigt uppiggande.

Att utmana sig själv och att se var ens gränser går har länge varit något som människan tyckt om. Kanske är det ren tävlingsinstinkt, men ofta involverar ju problemlösning att jämföra sina resultat med andra.

Här är gåtan

Den här gåtan är ett lysande sätt att testa sig själv på. Jag fick tänka både länge och väl innan jag kom på svaret som tydligen väldigt få sätter på första försöket.

Hur man kommit fram till det vet jag faktiskt inte, men det känns ändå rimligt. För den är inte enkel!

Nåväl – kan du lista ut svaret på denna gåtan?

Bild: Newsner

2 pojkar föddes av samma mamma, samma tid, samma dag, samma månad, samma år. De är dock inte tvillingar. Hur är detta möjligt?!”

Ta dig nu en tankeställare, så kommer svaret här nedan!

Här är rätt svar

Har du ett svar redo? Under den här bilden kommer rätt svar.

Bild: Shutterstock

Rätt svar: De två pojkarna utgör två tredjedelar av en trillingkonstellation! De är alltså trillingar, men vi valde för gåtans skull att utelämna en av dem! 

Testa nu att utmana dina vänner genom att trycka på DELA-knappen här nedanför och se vem som är smartast i din bekantskapskrets!