Väldigt få svenskar lyckas lösa den här riktigt kluriga gåtan

Att få slå sig ned på en bekväm plats hemma och ägna sig åt lite hederlig hjärngymnastik är en riktig helg-klassiker. Man har sin kaffekopp, sin penna och sin tidning där man sitter och klurar med ett korsord eller sudoku. Men sedan internets intåg i våra liv behöver man ju inte längre känna sig begränsad till just de kluringar som kommer med tidningen. Det finns nämligen mängder av roliga utmaningar att välja och vraka bland på nätet, bland annat den här nedanför.

Vill man hålla sig pigg och fräsch är det minst lika viktigt att motionera hjärnan som det är att motionera regelbundet och äta någorlunda nyttigt.
Visst går det att hävda att man ju faktiskt använder hjärnan hela tiden, men den behöver ändå motion emellanåt genom lite hjärngympa. När man tar sig an en kluring får man ju dessutom plocka fram sin inre tävlingsmänniska – och det är ju alltid lika roligt!

Fullt fokus gäller

Dagens kluring är en gammal hederlig gåta, och för att lösa den måste man verkligen gnugga geniknölarna ordentligt. Det gäller med andra ord att koncentrera sig rejält, lyckas man med det så har man en god chans att klara den här gåtan.

Gåtan: Vad är jag?

Okej, här kommer så dagens gåta. Här nedanför finns en bild med gåtan.

Gåtan lyder alltså: ”Jag är där igår kommer före inatt, men där imorgon är i mitten. Vad är jag?”

Lyckas du klura ut den? Den är riktigt svår men absolut inte omöjlig att lösa. Om du inte lyckas så kommer svaret här nedanför.

Här är rätt svar

Rätt svar är: En ordbok!

Hur kommer man då fram till det? Jo, ren alfabetiskt så kommer ju igår före inatt och imorgon i mitten.

Lyckades du lösa gåtan? Grattis till dig i så fall! Tryck nu på DELA-kneppen och se om dina vänner lyckas lösa den!