Väldigt få svenskar lyckas lösa kluriga guldfisk-gåtan

Människan har sedan urminnes tider tyckt om att utmana sig själv. Dels genom att mäta sina krafter i fysiska tävlingar, men också genom att lösa gåtor av olika svar.
Idag har vi, tack vare internet, en uppsjö av olika utmaningar, gåtor och kluringar att välja bland. Här nedanför är en gåta som snurrat på nätet länge, och det är långt ifrån alla som klarar den!

När man hör ordet hjärngympa så tänker nog de flesta på de klassiska typerna som kommer med tidningen, det vill säga korsord och sudoku. Men något som kanske är än mer klassiskt är ju en hederlig gåta. Gåtor är för många svenskar förknippade med Fångarna på fortet, där deltagarna fick gå upp i ett torn där Fader Fouras ställde en klurig gåta som fick såväl deltagare som tv-tittare att klia sig i huvudet.

Fullt fokus gäller

Dagens kluring är riktigt svår och den har fått många att slita sitt hår i frustration eftersom den är svår.
Så det gäller att verkligen fokusera och tänka till innan man svarar. Men om man koncentrerar sig riktigt ordentligt borde den gå att lösa.

Hur många guldfiskar finns kvar?

Här kommer då utmaningen. I bilden nedan finns en gåta som lyder:
”Det finns 10 guldfiskar i en skål. 2 drunknar, 3 dör och 4 simmar iväg. Hur många guldfiskar finns kvar?”

Här är bilden med gåtan.

Visst är den klurig? En liten ledtråd är att det kanske inte är så enkelt som det verkar från början.
Om du inte klarar gåtan så kommer rätt svar här nedanför.

Här är rätt svar

Rätt svar är 10.

Hur kommer vi då fram till det?
Jo, i och med att fiskar andas under vatten så kan de inte drunkna. Och i och med att de är i en skål så kan de inte heller simma iväg. Och dör de … ja, då är de ändå kvar i skålen. Det är ju trots allt det som är frågan – hur många som är kvar, inte hur många som lever.

Klarade du gåtan? Grattis till dig i så fall! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får sig en utmaning idag!