Experten: Det här händer i kvinnans kropp när hon slutar att ha sex – nummer fem är riktigt otäck

Skulle man göra en undersökning bland vuxna om vad de tycker allra mest om att göra så skulle nog de flesta svara äta, sova – och ligga. Tillsammans utgör de tre sysslorna de mest grundläggande behoven vi människor har.

Därför är det också helt naturligt att vi verkligen älskar att få hugga in på en riktig brakmåltid, krypa ned i sängen efter en lång dag och att ha härligt sex med någon man tycker om.

Men som de flesta också vet om går det här med sex och lust lite i perioder, vilket faktiskt påverkar kroppen. Men exakt hur påverkas en kvinna av att gå utan sex en längre period?

För The Sun så berättar sex-experten och föreläsaren Nadia Bokody, från Australien, om vad som händer i en kvinnas kropp och själ när hon går utan sex.

1. Vaginan mår sämre

Män kan ibland känna en ömmande känsla i pungen om de går utan sex, vilket på engelska brukar kallas ”blue balls.” För kvinnor kallas detta, ganska nyupptäckta fenomen, ”blue walls.”

Det innebär att blodkärl runt små muskler kring vaginan drar ihop sig litegrann. När kvinnan sedan blir upphetsad fylls vävnaden runt könet av blod. Når man då inte orgasm kan svullnaden ha svårare att gå ned, vilket kan orsaka en känsla av att området kring vaginan känns lite tung.

Lösningen? Få en orgasm, med eller utan en partner.

2. Ökade stressnivåer

Under perioder där man upplever hög stress så är kanske en omgång mellan lakanen inte det första man tänker på när man kommer hem på kvällen.

Men faktum är att brist på sex också bidrar till att öka stressnivåerna i kroppen. Så en snabbis kanske är på sin plats, trots stressen.

Bildkälla: Shutterstock

3. Sämre immunförsvar

Att ha sex ungefär en gång i veckan, minst, gör att man minskar risken att bli förkyld. Det beror på att man helt enkelt håller sig frisk genom att utbyta kroppsvätskor av olika slag med en annan, frisk, människa.

Väldigt viktigt, just i dessa tider då det råder pandemi.

4. Kärleken kan svalna

Kemin påverkas när man i en relation skär ned på den fysiska aktiviteten, och känslorna för partnern kan slutligen börja avta

När man känner sig mindre dragen till sin partner är det lätt hänt att blicken börjar vandra och man börjar finna andra människor som allt mer attraktiva.

Bildkälla: Shutterstock

5. Svårare att bli upphetsad

Visst låter det skumt? Faktum är dock att det är helt sant. Om man inte har regelbundet sex så leder det för många personer till att man också får svårare att bli sexuellt upphetsad när det väl är dags. Man kan likna det vid en form av avvänjning.

Det beror på en minskad produktion av det hormon som gör oss upphetsade.

6. Sämre självkänsla

Ja, det kommer nog inte som en direkt chock – men både självförtroende och självkänsla kan påverkas negativt av ett hackande sexliv.

Det handlar helt enkelt om att känna sig åtråvärd – och får man inte pippa kan det leda till viss nedstämdhet. Som tidigare nämnt kan dock sex fungera som en kick för ens generella humör.

Bildkälla: Shutterstock

Se, vad många fördelar det finns med ett aktivt sexliv! Sedan är det dessutom skönt också! Så se nu till att mysa till det ofta i sommar!

Snåla inte nu, DELA vidare den här viktiga informationen till dina vänner!